'Provalili su u kontejner i iznijeli nas van'

11.2.2010.
11:58
VOYO logo

"Nije mi jasno da se baš na takav način rješava problem, da se nakon prosvjeda u kojem je sudjelovalo 4000 ljudi šalju specijalci i upotrebljavaju represivne mjere", kazala nam je po izlasku iz pritvora glumica Urša Raukar.

Raukar je uhićena u četvrtak ujutro oko tri sata, zajedno s još 23 svojih kolega koji su na Cvjetnom trgu prosvjedovali protiv, kako navode, uništavanja stare zagrebačke gradske jezgre, u čemu sudjeluje poduzetnik Tomislav Horvatinčić uz podršku gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raukar nam je potvrdila da su uz nju uhićeni i predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević te asistent na Filozofskom fakultetu Mate Kapović.

"U tri sata ujutro došli su specijalci, zaokružili kontejner, maknuli mlade koji su se nalazili na njemu, a potom pomoću nekakve pile i alata provalili unutra. Pročitali su nam naša prava i zatražili da izađemo van. Kako mi to nismo učinili, iznijeli su nas u marice", priča glumica, napominjući kako je strašno da se danas represija nalazi u službi krupnog kapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema primjedbi, kaže, na postupke policije, nego sve primjedbe upućuje njihovim nalogodavcima.

"Kada smo stigli u 1. policijsku postaju na Zrinjevcu, gdje sam provela noć, stavili su nas u jednu sobu. Potom su bili malo strogi, a zatim su bili ok", priča Raukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhitili su ih, kaže, jer je kontejner bio nezakonito postavljen i zbog toga je protiv njih podnesena prekršajna prijava. Točnije, napravili su komunalni prekršaj.

"U Zagrebu ima barem 200-tinjak kioska koji su tako postavljeni, pa baš nisam primijetila da su na njih slali specijalce", upozorava Raukar, dodajući kako ni ona, ni Pravo na grad, ni Zelena akcija, nakon ovakvog postupka, zasigurno neće odustati od svojih nakana. Vjeruje da će im sada i javnost dati veću podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urša Raukar se po izlasku iz pritvora susrela s kolegom glumcem Vilijem Matulom, za kojeg su neki portali također izvještavali da je uhićen, no on nam je to demantirao.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo