PROTUUDAR MARTINE DALIĆ: / Planira objaviti knjigu u kojoj će iznijeti svoju stranu priče u slučaju Agrokor

Image

Martina Dalić sredinom rujna planira objaviti svojevrsnu knjigu u kojoj će opisati svoju istinu

24.8.2018.
11:02
VOYO logo

Nakon objave transkripta iskaza pred USKOK-om Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka pred USKOK-om, čime se otkrivaju neke dosad nepoznate informacije, ali i potvrđuju one o kojima se već dugo priča, Martina Dalić sredinom rujna planira objaviti svojevrsnu knjigu u kojoj će opisati svoju istinu, odnosno svoju stranu priče u slučaju Agrokor, javlja Večernji list.

Image
TKO JE SVE ZNAO ZA GRUPU BORG I ODAKLE SU DOLAZILE INFORMACIJE? /

Objavljeni transkripti iskaza pred USKOK-om

Image
TKO JE SVE ZNAO ZA GRUPU BORG I ODAKLE SU DOLAZILE INFORMACIJE? /

Objavljeni transkripti iskaza pred USKOK-om

Podsjećamo, transkript iskaza otkriva, primjerice, da je premijer Plenković bio upoznat sa svim sastancima grupe Borg. ‘Također moram kazati da se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijaju uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje’, rekla je u svom iskazu Martina Dalić. Isto je potvrdio i Besak u svom iskazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Nastanak ‘grupe Borg’

Prema riječima Martine Dalić, ovako se formirala ‘grupa Borg’. ‘Razmatrali smo tko bi mogli biti predstavnici HDZ-a u budućoj radnoj skupini te sam ja predložila Tomislava Matića i Antu Ramljaka… Zdravko Marić predložio je Tončija Korunića… U odnosu na predstavnike Mosta navodim da je premijer Plenković nazvao Božu Petrova, kao predsjednika Mosta, i kazao mu da predloži kandidate za radnu skupinu, te je drugog dana Božo Petrov meni putem SMS-a poslao svoje prijedloge kandidata u osobama Branimira Bricelja i Zorana Besaka, te mi je proslijedio njihove kontakte’, rekla je USKOK-u bivša ministrica gospodarstva.

Dalić je, između ostalog, priznala i kako je sama intervenirala u poslove neimenovanih medija koji su u ruke dobili papire s jednog sastanka.‘Sadržaj tog sastanka na neki je način završio kod novinara, koje objavljivanje sam osobno spriječila obzirom da je u to vrijeme Ministarstvo financija izdavalo obveznice s jedne strane, a s druge strane prijeti rušenje najveće kompanije’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svesrdna pomoć SOA-e i FINA-e

Ministrica je, sada je očito, imala na raspolaganju i SOA-u i FINA-u.

‘Što se tiče praćenja mogućih poteza Ivice Todorića, ja sam dogovorila s direktorom FINA-e da prati da li će Ivica Todorić pokrenuti, odnosno podnijeti zahtjev za PSN i da prati stanje blokade računa društva. On me 22. ožujka 2017. u 14:25 obavijestio da su došle prve zadužnice na Konzum d.d…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sve isplanirao HDZ

…Ujedno smo šefa SOA-e zamolili da uvidom u raspoložive mu podatke provjeri background ovih ranije navedenih osoba… U međuvremenu je stigao podatak SOA-e…’, rekla je USKOK-u.

Prema njenim riječima, i vrhuška HDZ-a znala je za planove koji se stvaraju na ovim sastancima, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo