NASTAVLJA SE... / Prosvjednicima se pridružili novi. I dalje blokiraju cestu Đakovo - Našice: 'Nismo protiv kategorizacije, ali...'

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Osim što traže svinjokolju za svoje, zdrave svinje, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata. Ovisno o ishodu poziva na sastanak predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, sazvanom za danas u podne, ovisi i hoće li Stožer radikalizirati prosvjedne aktivnosti na terenu, pa i organizator prosvjednog punkta u Potnjanima Ivica Backo kaže da bi ta radikalizacija mogla otvoriti nove prosvjedne točke kod Donjeg Miholjca ili Valpova, u Baranji, kao i Lici

28.11.2023.
11:32
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Dio svinjogojaca s područja Đakovštine, koji su u ponedjeljak formirali prosvjedni punkt na ulazu u selo Potnjani kod Đakova, blokiravši promet na državnoj cesti Đakovo – Našice, nastavio je prosvjedovati, a pridružili su im se i novi.

Prema riječima organizatora prosvjeda na tom punktu, svinjogojca iz Potnjana Ivice Backa, člana Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, promet na tom pravcu i dalje blokira oko 40 traktora koji su na cesti od jučer, ostavljeni su tu i preko noći, a danas im se pridružuju i novi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratimo današnju situaciju vezanu za to hoće li se predstavnici Ministarstva poljoprivrede odazvati na razgovor i kako potom odluče Stožer i naš Sindikat – tako ćemo postupiti", kaže Backo.

Image
MINISTRICA NE ŽELI PREGOVARATI /

Seljačka buna i dalje traje. Očekuje li se blokada svih graničnih, cestovnih i željezničkih pravaca?

Image
MINISTRICA NE ŽELI PREGOVARATI /

Seljačka buna i dalje traje. Očekuje li se blokada svih graničnih, cestovnih i željezničkih pravaca?

Osim što traže svinjokolju za svoje, zdrave svinje, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo protiv kategorizacije, ali ne preko koljena, ne preko noći zbog čega se narod opire, nego da se ona provodi na postupan način, uz sufinanciranje troškova", ističe Backo.

Ovisno o ishodu poziva na sastanak predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, sazvanom za danas u podne, ovisi i hoće li Stožer radikalizirati prosvjedne aktivnosti na terenu, pa i organizator prosvjednog punkta u Potnjanima Ivica Backo kaže da bi ta radikalizacija mogla otvoriti nove prosvjedne točke kod Donjeg Miholjca ili Valpova, u Baranji, kao i Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vlada zatražila hitan sastanak s EK zbog prosvjeda seljaka. Hoće li se prosvjednici strpjeti do tada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo