Prosvjednici u 'niskom startu' prate Horvatinčića

Prosvjednici koji su prošlog petka blokirali radove HoTo grupe Tomislava Horvatinčića svojim tijelima ovih će dana biti u stanju pripravnosti, doznajemo od organizatora akcije 'Ne damo Varšavsku'

25.1.2010.
12:55
VOYO logo

"Mi radimo kontinuirani nadzor jer ne vjerujemo da će Horvatinčić poštivati žalbeni rok. Stoga imamo dežurstva i možemo reagirati u roku od 45 minuta u slučaju da primijetimo pomak u Varšavskoj", kazao nam je jutros Teodor Celakoski iz Prava na grad.

Njegova udruga i Zelena akcija pozivaju i druge inicijative, grupe i udruge građana da im se pridruže u borbi "Ne damo Varšavsku". Ovih će dana Gradskoj skupštini uputiti inicijativu da se poništi odluka kojom je dopuštena izgradnja rampe za ulaz u podzemnu garažu Horvatinčićeva "Cvjetnog prolaza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je naknadno ukinut i onaj prolaz za građane koji je postojao u prvotnom projektu, a koji je zapravo poslužio u igrokazu za prezentaciju da je ovaj projekt od javnog interesa, tražimo da se sada ukine ta odluka. U tom projektu nema javnog interesa", kaže Celakoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne otkriva, pak, kakve su to nove metode kojima će aktivisti pribjeći u slučaju da Horvatinčić nasrne bagerima.

arti-201001220241006"Otkrit ćemo ih u slučaju da nam zatrebaju. Bolje je da ne govorimo o njima unaprijed kako nas ne bi osujetili", objašnjava. U petak su, podsjetimo, aktivisti svojim tijelima štitili stabla u Varšavskoj koja Horvatinčić planira srušiti zbog projekta. U svakoj je krošnji sjedio po jedan aktivist, a drugi su u kavezima grlili debla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo