okupilo se stotinjak ljudi / Prosvjed udruge Franak: o čemu Vlada i bankari pregovaraju nama iza leđa?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema riječima organizatora, prosvjed je od izuzetne važnosti za zadužene u švicarskim francima, ali i za ostale građane koji su nezadovoljni općim stanjem u državi

3.7.2015.
10:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U petak je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića započeo još jedan prosvjed udruge Franak, a prosvjednici traže osnivanje istražnog povjerenstva za slučaj 'Franak', zakon o ukidanju valutne klauzule u postojećim kreditima u švicarskim francima te moratorij na ovrhe i deložacije do donošenja zakonske regulative.

Okupljanje prosvjednika, koji nose transparente s porukama "Stop dužničkom ropstvu" i slično, počelo je u 9,20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a na samom početku okupilo se nekoliko desetaka ljudi. Povorka je potom, uz policijsko osiguranje, krenula prema Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(FOTO: Borna Filic/PIXSELL) 

Tamo se okupilo oko stotinjak ljudi, ali kažu da ovo ni nije masovni prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izašli su saborski zastupnici, među njima i Josip Kregar, koji je u Saboru predložio izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača. Te promjene u udruzi Franak su pohvalili jer kažu da će to rezultirati brzim povratom preplaćenih kamata.

Prosvjednike je na razgovor spontano primio predsjednik Sabora Josip Leko koji je rekao da nema ovlasti da odlučuje o njihovim ostalim zahtjevima (valutna klauzula, moratorij na ovrhe), nego da to sami moraju predložiti Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je završio optimistično - svi su pljeskali, ali i dalje je uputa zaduženima da se šalju optužni prijedlozi jer je to pritisak na banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo