ČEKAJU DA SVE BUDE 'NA PAPIRU' / Prosvjed seljaka pri kraju? Gotovo sve je dogovoreno: 'Ako budemo izigrani, mi ćemo opet izaći na ceste'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Od 12 točaka o kojima smo raspravljali zadovoljavajuće odgovore dobili smo na njih 11. Ostala je još samo jedna nerazjašnjena točka koja se odnosi na održavanje svinjokolja', rekao je Pokrovac

7.12.2023.
11:47
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac najavio je u četvrtak da će u podne, nakon sastanka članova stožera, priopćiti odluku o nastavku prosvjeda svinjogojaca, koji se održava već petnaesti dan, iako sve ukazuje da bi prosvjed mogao napokon biti prekinut.

"Od 12 točaka o kojima smo raspravljali zadovoljavajuće odgovore dobili smo na njih 11. Ostala je još samo jedna nerazjašnjena točka, koja se odnosi na održavanje svinjokolja", rekao je Pokrovac novinarima na prosvjednom punktu kod Županje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje spasili su tradiciju hrvatskog sela. Nema više eutanazije zdravih svinja i kategorizacija i poručujem da će dobiti "po repu" svi koji budu radili protiv hrvatske države, poručio je.

Image
'Ali za paradajz posaditi, snage nema' /

Šprajc u svom stilu o prosvjedima svinjogojaca: 'Naš seljak prosvjednik jadan, gladan i na koljenima, a traktor od 150.000 eura'

Image
'Ali za paradajz posaditi, snage nema' /

Šprajc u svom stilu o prosvjedima svinjogojaca: 'Naš seljak prosvjednik jadan, gladan i na koljenima, a traktor od 150.000 eura'

'Ako budemo izigrani, mi ćemo opet izaći na ceste'

Pokrovac kaže kako još čeka dopis iz Ministarstva poljoprivrede kojim bi "na papiru" bilo potvrđeno sve što je dogovoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako budemo na bilo koji način izigrani, mi ćemo opet izaći na ceste iza Nove godine, ali tada će biti tema isključivo poljoprivredno zemljište i natječaji. Ići ćemo na rušenje svih natječaja koji su zlorabljeni i protivni interesima sela i malih OPG-ova", najavio je dodavši kako seljaci više neće dozvoliti da na natječajima prolaze isključivo veliki sustavi, a poticaje primaju i oni koji nemaju veze s poljoprivredom.

Ponašanje premijera je nedolično, kaže Pokrovac

Ponašanje premijera Andreja Plenkovića prema prosvjednicima nazvao je nedoličnim poručivši kako je prosvjede u kojima je sudjelovalo desetak tisuća ljudi koordinirao jedino on, Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je najavio kako će se sredinom prosinca u Slavoniji održati sastanak članova stožera i sindikata s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković kako bi se vidjelo napreduje li provedba dogovorenog.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u uvodu sjednice Vlade vezano uz bolest afričke svinjske kuge (ASK) kazao kako u ovom trenutku nema niti jednog novog slučaja bolesti, što znači da mjere koje se provode funkcioniraju, a svinjogojcima će biti kompenzirana šteta koju su pretrpjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sastanak ministara s prosvjednicima u mirnijem tonu, ali poljoprivrednici ne otkrivaju je li prosvjed gotov

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo