stanje pod kontrolom / Prosvjed kod Tovarnika: migranti napravili šator, situaciju nadzire hrvatska policija

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Još se ne zna ni zbog čega migranti tamo prosvjeduju, no činjenica je da su u Srbiji proveli već duže vremena oni migranti koji nisu državljani Sirije i ratom pogođenih zemalja

26.12.2017.
17:29
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U blizini graničnog prijelaza Tovarnik uz samu granicu prema Srbiji nekoliko stotina migranata napravilo je šator, a njihove aktivnosti prati hrvatska policija. Stanje nadzire i policijski helikopter, piše Večernji list.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je da su migranti na srbijanskoj strani granice, no kažu da nije bilo nikakvih informacija o tome da migranti pokušavaju ući u Hrvatsku.

"Oni su nekakvom prosvjedu tijekom kojega pregovaraju s policijom i tamošnjim službama nadležnim za njih. Sve što se događa nadzire hrvatska policija i za sada nismo imali pokušaja prelaska državne granice. Stanje je pod kontrolom", rekao je glasnogovornik Vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna ni zbog čega migranti tamo prosvjeduju, no činjenica je da su u Srbiji proveli već duže vremena oni migranti koji nisu državljani Sirije i ratom pogođenih zemalja.

Takvi su bili prebačeni u Mađarsku i ostale zemlje zapadne Europe, a ostali su već mjesecima u Srbiji. Oni u Mađarsku ne mogu zbog žičane ograde. Na strani Srbije najviše je migranata u Šidu, odakle su mnogi pokušali ilegalno prijeći u Hrvatsku, odakle su se nadali stići do drugih zemalja zapadne Europe. Zbog mnogih migranata na ulicama grada, mještani Šida su se već puno puta žalili, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo