Propust sudske službenice spašava ministricu Holy

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog slučaja Kalambura obavljen je inspekcijski nadzor po nalogu Ministarstva pravosuđa.

25.4.2012.
19:16
VOYO logo

Prema riječima glasnogovornika Općinskog suda Dražena Kevrića, provjera je pokazala da je prilikom izdavanja uvjerenja o nevođenju postupka, unatoč optužnici protiv Sanje Kalambure, došlo do propusta službenice.

"Ona nije dobro provjerila taj podatak jer je obavijest primila uz još jedan dopis, a taj je "kartončić" bio iza obavijesti. Jednostavno pogreškom, odnosno omaškom, nije to vidjela i izdala je uvjerenje o tome da se ne vodi postupak - iako je u tom trenutku optužnica bila potvrđena", rekao je Kevrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miješanje u rad pravosuđa

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu regairao je na izjavu ministrice Holy koja je prije nekoliko dana rekla da bi optužnica protiv Kalambure trebala biti odbačena čim se sutkinja vrati s bolovanja. Glasnogovornik tog suda Krešimir Devčić kazao je da se radi o "prejudiciranju sudskog postupka i miješanju u rad pravosuđa".

U međuvremenu je objavljeno da će Kalambura, koja je na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovana na sjednici Vlade 19. travnja biti razriješena već na prvoj idućoj sjednici, 27. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo