Dalmatinci velikog srca / Pronašli smo momka s benzinske u Kaštel Starom koji nas je sve dirnuo u srce: Evo njegove reakcije

Image
Foto: RTL.hr

Mobitel mu je neprestano zvonio, a kada je doznao što se događa odlučio se javiti Jeleni

5.1.2021.
11:38
RTL.hr
VOYO logo

Nakon razornih potresa Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce pomažući unesrećenima na sve moguće načine. Katastrofa koja je pogodila Sisačko-moslavačku županiju, ujedinila brojne ljude kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.

Tragedija je ipak iznjedrila i neke pozitivne priče i iskustva ljudi. Tako je bilo i s Jelenom Sabljić te 33-godišnjim D.P.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena je, naime, na Facebook-u u nedjelju objavila kako je sa suprugom vozila obitelj iz Petrinje koja se smjestila kod njihovih susjeda. Željeli su im pomoći i kupiti potrepštine.

Putem su stali na benzinsku postaju u Kaštel Starom kako bi njezin suprug natočio gorivo. Djelatnici na benzinskoj je ispričao situaciju, a sve je slučajno čuo mladić koji je također bio kupac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pomoć Petrinji, Glini... /

Poruka momku velikog srca iz Kaštel Starog: 'Plakala sam 10 kilometara. Ako si tu, znaj da si me dirnuo'

Image
Pomoć Petrinji, Glini... /

Poruka momku velikog srca iz Kaštel Starog: 'Plakala sam 10 kilometara. Ako si tu, znaj da si me dirnuo'

"Moj muž krene prema izlazu. Momak ga zaustavi, izvadi 200 kn iz džepa i kaže: 'Daj ljudima.' Njega nije zanimalo ni na što će oni potrošit ni jesu li Srbi, Romi il Hrvati... On je momentalno samo želio pomoći. Ako vidiš ovo znaj da si me dirnuo i oprosti što nisam izašla i stisnula ti ruku i zagrlila te. Hvala ti do neba i nazad. Uljepšao si mi dan", poručila je Jelena koju je mladićeva gesta toliko ganula da je plakala 10 kilometara.

Nakon što je RTL.hr objavio Jeleninu priču, prenijeli su je još neki portali. Priča je ubrzo postala viralna pa je tako došla i do traženog mladića. Kako je već pokazao veliko srce, tako ni ovaj put nije razočarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobitel mu je neprestano zvonio, a kada je doznao što se događa odlučio se javiti Jeleni.

"Dogovorili smo se da se nađemo na 'coffe to go' na istoj benzinskoj gdje je sve počelo. Došli smo suprug i ja, a D. je došao s prijateljem. Nazdravili smo kavama za novo prijateljstvo, ali prvenstveno za bolja vremena svih i za što manje nesreća i tragedija", otkrila nam je kratko Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: čitateljica

Ipak, uspjeli smo doznati da će se prijateljstvo nastaviti i da je u planu zajednička večera na kojoj će biti i Petrinjci kojima ovi Dalmatinci velikog srca nastoje što više pomoći.

S obzirom da su Jelena i njezin suprug jednako skromni kao i D.P. nisu se željeli fotografirati jer kažu da se ne žele isticati nečim što bi svaki čovjek s imalo osjećaja, učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada treba svjetlo biti usmjereno na ljude koji su preživjeli tragediju i oni trebaju biti u prvom planu kako bismo im svi zajedno barem malo olakšali teške trenutke", zaključila je Jelena. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo