PRONAŠLI DOKAZE: / Na dnu mora, 200 metara od obale kod Malinske, pronašli su uteg i nogu smrtno stradale Verene (20)

Image
Foto: Facebook/Goran Kovacic/PIXSELL

Neslužbene informacije govore da je lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena 200 metara od obale

1.8.2019.
21:41
Facebook/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu su policijski i vatrogasni ronioci ponovno detaljno pretražili podmorje kod Malinske, na mjestu gdje je prošloga tjedna smrtno stradala 20-godišnja Austrijanka Verena Heinz na koju je, dok je ronila sa svojim ocem, naletio gliser kojim je upravljao 25-godišnjak iz Zadra.

Image
Foto: Facebook

Pretraga dna je ponovno napravljena zbog tvrdnji oca mlade Austrijanke Dietera Heinza kako je tijekom pokušaja spašavanja svoje kćeri odbacio ronilački uteg težak dva kilograma. Navodno je riječ o crnom pojasu s olovnim utegom koji je završio na morskom dnu i čija lokacija može biti ključan dokaz u istrazi, pisao je Jutarnji. Nakon ponovnog pretraživanja dna, Jutarnji list neslužbeno doznaje da su istražitelji pronašli uteg i djevojčinu nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBRAT U SLUČAJU MLADE AUSTRIJANKE NA KOJU JE NALETIO GLISER: /

Otac otkrio ključan detalj, dokaz je u moru? Ronioci su u akciji

Image
OBRAT U SLUČAJU MLADE AUSTRIJANKE NA KOJU JE NALETIO GLISER: /

Otac otkrio ključan detalj, dokaz je u moru? Ronioci su u akciji

Pronašli uteg i nogu

Neslužbene informacije govore da je lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena 200 metara od obale. Podsjetimo, riječ je o zoni u kojoj glisiranje nije dopušteno jer je granica 300 metara. Otac je tvrdio da su on i Verena ronili tek oko 150 do 200 metara dalje od obale.

Prema tumačenju lučke kapetanije, granica od 300 metara je i za kupače jer ondje nije dopušteno kupati se niti roniti (osim organizirano s voditeljem i brodicom). Ta "tampon zona" je propisana zbog sigurnosti i kupača i ronioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek pretrage dna

Darko Glažar, riječki lučki kapetan pod čijom je ingerencijom istraga ove nesreće, kazao je za Jutarnji da ne može komentirati nikakve eventualne nalaze jer istraga još traje. Drugi dan pretrage bio je u četvrtak kada je otac 20-godišnjakinje kazao Jutarnjem da se dogodio niz propusta. U Malinskoj, odmah ispred beach bara "Mul" gdje se nesreća i dogodila, na zadatak su uronili ronioci-vatrogasci iz Opatije i Rijeke. Otac je iznio podatak da je na mjestu nesreće morao ostaviti pojas s dva kilograma olova, a izdan je nalog za pretragu lokacija.

Image

28.08.2011., Malinska, Krk - Potraga na gradskoj plazi za nestalim djecakom iz Njemacke. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pretraga dna počela je u srijedu malo nakon 12 sati. Na teren su izašli ronioci, policijski inspektori, posada pomorske policije, državna odvjetnica te lučki kapetan. Nakon prvog zarona u trajanju od sat vremena, četvorica su ronioca izašla praznih ruku. Neke od osoba na plaži koje su gledale što ronioci rade komentirali su "pa zašto rone tamo, gliser je dolazio iz Njivica, to je na drugoj strani; neki dan je bila nevera, tko zna gdje je to odnijelo, trebali su odmah pretražiti, a ne nakon osam dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerodostojni svjedoci

Neslužbeno se doznaje da osim sudionika nesreće, koji imaju oprečne izjave o mjestu nesreće, postoje i vjerodostojni svjedoci.

Oni spominju treću lokaciju nesreće pa se i svaka od tih lokacija detaljno pretražuje. Glavna meta potrage bio je uteg, no policajci su objasnili da uteg nije nužno vjerodostojan dokaz zbog proteka vremena i drugih okolnosti, ali da će pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo