Pronađen dio topničkih dnevnika

U policijskoj akciji koja se odvijala na području Hrvatske i BiH pronađen je dio dokumentacije. Privedeni su Ante Kardum i odvjetnik iz Gotovininog tima Marin Ivanović.

9.12.2009.
20:04
VOYO logo

Policija je u potrazi za tzv. topničkim dnevnicima pretražila stanove više osoba s područja Hrvatske i BiH. Među osobama kod kojih je obavljena policijska pretraga stana nalaze i umirovljeni general Rahim Ademi, Željko Kučić, bivši suradnik generala Ante Gotovine, Miroslav Vidović, bivši šef kabineta generala Petra Stipetića i Ante Karduma, zapovjednika topničke skupine u Oluji, a s više osoba su o vojnoj dokumentaciji obavljeni obavijesni razgovori.

Priveden je i Marin Ivanović, odvjetnik u hrvatskom dijelu tima obrane Ante Gotovine. Protiv Ivanovića se već vodi istovrsni sudski postupak, već je bio i na obavijesnim razgovorima, no nije bio privođen, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cilj aktivnosti koje se provode je pronalaženje dokumenata iz vojnoredarstvenih akcija Bljesak i Oluja i drugih koje predstavljaju arhivsku građu i vlasništvo su RH, a trenutačno se ne nalaze u njezinu posjedu'' navodi se u priopćenju načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca.

Zadarska je policija pretražila kuću A. Karduma, a potom ga je i privela. Kardum je rekao da kod njega nisu pronašli ništa jer je svoju bilježnicu predao obrani Ante Gotovine, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912090401006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo