UŽAS /

Kupili djetetu čokoladicu, a onda se šokirali: 'Nešto neobično je počelo izlaziti iz nje'

Image
Foto: Screenshot Facebook Hallo, Inspektore

Grupa na Facebooku pod nazivom "Hallo, inspektore", koju je pokrenuo Europski centar izvrsnosti potrošača, obavijestila je javnost o ovom događaju

24.9.2024.
15:37
Screenshot Facebook Hallo, Inspektore
VOYO logo

U trgovini Kaufland u Koprivnici kupljena je čokoladica Paw Patrol, u kojoj su kasnije roditelji otkrili "strano tijelo". Prema njihovim tvrdnjama, radilo se o vlaknima plastike.

O incidentu je obaviješten Inspektorat Republike Hrvatske, dok je čokoladica poslana na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa na Facebooku pod nazivom "Hallo, inspektore", koju je pokrenuo Europski centar izvrsnosti potrošača, obavijestila je javnost o ovom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše dijete počelo je jesti čokoladicu Paw Patrol. Primijetili smo da nešto neobično izlazi iz čokolade i spriječili smo ga da nastavi jesti. Nakon pažljivijeg pregleda, shvatili smo da se radi o plastičnim vlaknima. Kad smo prelomili preostale dijelove, pronašli smo još veće dijelove plastike unutar čokolade, što nas je jako šokiralo", izjavila je zabrinuta majka.

U ponedjeljak je uvoznik Petrificus preuzeo čokoladicu te je, zajedno s preostalim zalihama tog proizvoda iz trgovine u Koprivnici, poslao na analizu u NZJZ "Andrija Štampar".

"U dogovoru s trgovačkim lancem Kaufland sva zaliha tog artikla će biti povučena privremeno iz prodaje dok se ne završe analize“, izvijestio je Jure Radoš iz Petrificusa za Hallo, Inspektore te dodao da zbog preventivnih razloga pozivaju potrošače da do daljnjeg ne konzumiraju navedenu čokoladu. Posebice ne djeca. Kupce pozivaju da uz predočenje računa tu čokoladu vrate na prodajno mjesto gdje su je kupili ili, ako nemaju račun, da se obrate njima kao zastupnicima (e-mail: info@petrificus.hr )

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjakinja za prehrmabenu industriju otkrila hoće li zbog suša rasti cijene hrane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo