Prognoza Nikole Vikića-Topića / Loše vijesti! Očekuje nas obilna kiša, upaljen je i Meteoalarm: Jedan dio zemlje posebno je na udaru

Image
Foto: Vijesti.hr, PIXSELL

Noćas je moguće do 70 litara kiše po četvornome metru, osobito oko Rijeke, Senja, Gospića, Gračaca...

8.11.2019.
21:10
Vijesti.hr, PIXSELL
VOYO logo

Novo pogoršanje vremena polako zahvaća naše krajeve. Na kopnu se magla zadržavala gotovo cijeli dan, a sad već pristižu oblaci sa zapada. Na moru je ujutro bilo još sunca, no tijekom poslijepodneva i tamo se naoblačilo te nagovijestilo skorašnju kišu. Idućih 48 sati na snazi je meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda, ponajprije zbog obilne kiše.

Noćas je moguće do 70 litara po četvornome metru - osobito oko Rijeke, Senja, Gospića, Gračaca, Udbine, Sinja i Imotskog. A probleme na moru i u lukama stvarat će i okretanje vjetra s juga na lebić koji gura brodove u obalu i stvara ukrižane valove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

U subotu prijepodne još će biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu. Prema sredini dana sa zapada će se polako razvedravati, kiša će slabjeti pa onda i prestati. Jutro će biti osjetno toplije nego današnje, s temperaturom od 6 do 10 °C. Poslijepodne će u središnjim predjelima biti više sunca, u Slavoniji ostaje pretežno oblačno, no kiša će i tamo prestati – barem do večeri kad počinje nova kišna epizoda. Dnevna temperatura bit će između 13 i 17 °C uza slab do umjeren vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nedjelju će ujutro biti malo kiše, no ona će biti samo kratkotrajna i prolazna, a poslijepodne će se već djelomično razvedriti pa će biti i sunčanih razdoblja. Ipak, bit će malo svježije nego u subotu, s najvišom temperaturom od 10 do 14 °C te sa slabim sjevercem.

Image
Foto: Vijesti.hr

VIKEND NA JADRANU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru također promjenjiv vikend, povremeno uz kišu. Ona će češće i jače padati sutra, u subotu, na jugu gdje će lokalno biti i nevremena. Na sjevernom Jadranu će se prijepodne već polako razvedravati, a kiša će jenjavati. Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova, samo na krajnjem jugu jak. Jutro će biti toplije nego današnje, s temperaturom od 11 do 16 °C. Poslijepodne, na sjeveru sunčanije uz laganu buru, a na jugu Dalmacije i dalje nestabilno i oblačno uz kišu i pljuskove.

U nedjelju promjenjivo oblačno, kiše će biti još tijekom prijepodneva, više u Dalmaciji nego na sjeveru gdje će i dalje puhati slaba do umjerena bura. Na jugu umjereno jugo. Temperatura oko 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

U svakom slučaju, u oba dana vikenda, poslijepodneva će biti povoljnija nego prijepodneva kad je znatno veća mogućnost za kišu. Iznimka od toga je jug Hrvatske gdje su tijekom cijele subote mogući jači pljuskovi. Subota će biti toplija, ali i vjetrovitija od nedjelje. Još detaljnih informacija po gradovima doznajte u našim prognozama svaki dan u RTL Vijestima u 16:30 i RTL-u Danas u 18:30.

Image
Foto: Vijesti.hr
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo