PROMJENA JE STIGLA: / Ljetne vrućine prekinuli su pljuskovi i grmljavine, evo što nam donosi nastavak tjedna

Image
Foto: HRT

Prijepodne u srijedu pljuskovi mogu biti lokalno izraženiji i praćeni obilnom kišom, ponajprije u unutrašnjosti

14.8.2019.
8:26
HRT
VOYO logo

Ujutro i prijepodne u većini krajeva Hrvatske prevladavat će oblačno uz povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom, a popodne razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu. Prijepodne pljuskovi mogu biti lokalno izraženiji i praćeni obilnom kišom, ponajprije u unutrašnjosti. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i postupno razvedravanje, a poneki je pljusak još moguć uglavnom u Dalmaciji.

Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Bit će osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 18 do 23, dok će na Jadranu biti od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena vremena i na jugu Hrvatske

Zbog jačanja bure i sjeverozapadnjaka i u Dalmaciji će biti vjetrovitije nego u utorak, uz more većinom umjereno valovito. I pritom zamjetno oblačnije, uz pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme, osobito u noći i prijepodne, u južnijim krajevima i poslije pa ne treba začuditi ako ponegdje poslijepodne bude hladnije od prijepodneva, prognozira meteorolog Zoran Vakula na HRT-u.

Image

Promjena vremena zahvatit će i jug Hrvatske. Pad temperature i jačanje bure tijekom dana su sigurni, a velika je vjerojatnost i za pljuskove i grmljavinu, pri čemu se ne smije isključiti ni mogućnost lokalnog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak i petak i dalje relativno svježe

Tijekom blagdana ponovno stabilnije i sunčanije, ali za sredinu kolovoza relativno svježe, na kopnu uz čestu jutarnju maglu. U petak novo prolazno naoblačenje, samo ponegdje uz malo kiše, a od subote je velika vjerojatnost pretežno sunčanoga vremena i ponovno toplijega - mjestimice i vrućeg, najprije u Dalmaciji, zatim i u sjevernijim krajevima.

Image

Na Jadranu će u nastavku ovog tjedna i početkom novoga prevladavati sunčano, uglavnom u četvrtak ujutro uz još ponegdje jaku buru s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Poneki je pljusak u četvrtak još moguć na jugu, a u petak na oblačnijem sjevernom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo