NISU BILI RJEČITI /

Sjećate se prometnog znaka koji krivo navigira ljude preko 10 godina? Evo što kažu odgovorni

Image
Foto: Čitatelj Danas.hr-a

Kako nam kaže čitatelj, ovo je zaista veliki propust jer mnogi prolaze kroz glavni grad pa se i turisti, ali i domaći vozači mogu dovesti u zabludu

14.9.2024.
7:30
Čitatelj Danas.hr-a
VOYO logo

Prije nekoliko dana objavili smo tekst zbog fotografije koju smo dobili od čitatelja.

Naime, fotografirao nam je jedno popularno prometno raskrižje na Trešnjevci u Zagrebu gdje kako kaže - jedan prometni znak krivo usmjerava vozače već više od deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na jednom od najfrekventnijih zagrebačkih raskrižja, već više od deset godina krivi znak obmanjuje vozače. Kod Kazališta Trešnja, odnosno na skretanju sa Selske na Zagrebačku aveniju koja se poslije spaja na Slavonsku aveniju nalazi se ovaj prometni znak", rekao nam je čitatelj.

Riječ je o ovom znaku, na kojem se čini kao da je sve u redu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitatelj Danas.hr-a

No, ustvari bi iza Maribora umjesto slova I (Italija), trebala biti oznaka slova 'A' (Austrija). Da je to uistinu tako pokazuje i znak na Aleji Bologna:

Image
Foto: Čitatelj Danas.hr-a

Kako nam kaže čitatelj, ovo je zaista veliki propust jer mnogi prolaze kroz glavni grad pa se i turisti, ali i domaći vozači mogu dovesti u zabludu. Stoga smo se za komentar obratili odgovornima, najprije Zagrebačkim cestama iz kojih nam prvo nisu odgovarali, ali su nas nakon našeg upornog traženja odgovora preusmjerili na Službu za informiranje Grada Zagreba.

Javili smo se njima, pitali ih jesu li uopće upoznati s ovom situacijom te priznaju li da su pogriješili. Dobili smo kratki odgovor:

"Zahvaljujemo na ukazanoj pogrešci. Upućen je nalog Zagrebačkim cestama za promjenu oznake kao i za provjeru ostalih putokaza uz Zagrebačku aveniju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poznati prometni stručnjak Goran Husinec nam je poručio:

"Maribor je pravac za Austriju pa bi bilo logično da piše 'A', a ne 'I'. Čitatelji su u pravu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada preostaje samo nada da će se svi krivi prometni znakovi promijeniti - kako na zagrebačkim cestama tako i u cijeloj Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Istražili smo kako u Osijeku radi pauk služba:

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo