UPALJEN METEOALARM / Prometne nesreće na A7 i A3: Meteorologinja najavila kišu i pljuskove s grmljavinom, evo kada bi se moglo razvedriti

Srijeda će u unutrašnjosti biti oblačna i kišovita pri čemu mjestimice u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj može pasti veća količina kiše. U četvrtak prestanak kiše te djelomično razvedravanje, a u petak uz malo nižu temperaturu i sjeverni vjetar slabih oborina može biti uglavnom u gorskoj Hrvatskoj

12.12.2023.
8:15
VOYO logo

Do kraja dana promjenjivo, bit će sunčanih razdoblja, a oblačnije ostaje na sjevernom Jadranu i u gorju gdje će biti i povremene kiše, navečer i u noći na srijedu i u ostatku zemlje. Puhat će slab, u gorju i umjeren jugozapadnjak, a na moru umjereno i jako jugo. Dnevna temperatura još malo viša – na kopnu od 8 do 12, a uz obalu između 13 i 17 stupnjeva.

Image
DOSJE JARAK /

Zločin koji je uzdrmao Hrvatsku: U šokantnu službenu verziju ubojstva Ivane Hodak obitelj ni danas ne vjeruje

Image
DOSJE JARAK /

Zločin koji je uzdrmao Hrvatsku: U šokantnu službenu verziju ubojstva Ivane Hodak obitelj ni danas ne vjeruje

U srijedu nova kišna epizoda, lokalno će pasti i obilna oborina, a na Jadranu su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. Tijekom četvrtka jugo okreće na buru, navečer i jača, oborine će postupno prestajati, a naoblaka se smanjivati pa će drugi dio tjedna biti većinom suh, na kopnu ujutro s maglom, a temperatura će se sniziti na vrijednosti primjerene dobu godine, javlja Damjana Ćurkov Majaroš za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljnija prognoza za utorak

U prvom dijelu utorka u istočnim hrvatskim područjima djelomice sunčano. Popodne porast naoblake i uglavnom navečer ponegdje moguća kiša. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugoistočni. Temperatura ujutro od 2 do 5 °C, a najviša dnevna između 9 i 12 °C, javlja HRT.

Podjednako razmjerno toplo i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u noći i prijepodne mjestimice i maglovito, a ponegdje tijekom dana treba računati na vrlo malo kiše, posebno poslijepodne i navečer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiše će povremeno biti i u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, moguće već prijepodne, te osobito u drugom dijelu dana. U višim će predjelima puhati umjeren i jak jugozapadnjak, na udare moguće i olujni, a na moru će biti umjerenog i jakog juga. Nakon razmjerno toplog jutra dnevna temperatura zraka će na sjevernom Jadranu porasti na vrijednosti od 12 do 15 °C, a u Lici i Gorskom kotaru između 9 i 12 °C.

POGLEDAJTE VIDEO: Umjetna inteligencija u borbi protiv karcinoma: 'Velika je pomoć radiologu, ona je kao drugo mišljenje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjereno i jako jugo puhat će i na srednjem Jadranu, gdje će, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, tijekom dana biti dosta oblaka, mjestimice i malo kiše. Temperatura zraka ujutro od 10 do 13 °C na obali i otocima te od 4 do 8 °C u unutrašnjosti. Najviša dnevna između 12 i 16 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Uz promjenjivu naoblaku može pasti malo kiše, posebno u prvom dijelu dana. Puhat će umjereno, ponegdje i jako jugo pa će more biti malo i umjereno valovito, uglavnom prema otvorenom i valovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je za utorak upalio žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme, za dijelove Hrvatske.

Image
Foto: DHMZ/ Screenshot

Što nas očekuje narednih dana?

Srijeda će u unutrašnjosti biti oblačna i kišovita pri čemu mjestimice u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj može pasti veća količina kiše. U četvrtak prestanak kiše te djelomično razvedravanje, a u petak uz malo nižu temperaturu i sjeverni vjetar slabih oborina može biti uglavnom u gorskoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu kiša i na Jadranu, uglavnom na sjevernom dijelu mjestimice moguće obilnija, pri čemu ponegdje može i zagrmjeti. Bit će i vjetrovito s jakim jugom i jugozapadnjakom. U četvrtak smirivanje vremena. Zapuhat će sjeverozapadnjak i bura koja će jačati u većinom sunčani, ali i malo hladniji petak.

Prometne nesreće na autocestama A7 i A3

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru mosta Krk te na A3 između čvorova Otok Svibovski i Zagreb Istok u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine, upozoravaju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Mogući su odroni. 

Usporeno se vozi u zonama radova: na državnoj cesti DC1 kod Tušilovića te dionici Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i u mjestu Mimice kod Omiša te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo