SEOBA NARODA NA MORE / 'Savršena oluja' na cestama: Udarni vikend je pred nama, gužvi će biti na gotovo svim pravcima, a evo gdje će biti najviše problema

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pred nama je udarni turistički vikend, a na hrvatskim se cestama sutra očekuju velike gužve

28.7.2023.
13:29
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Pred nama je udarni turistički vikend, a na hrvatskim se cestama sutra očekuju velike gužve. Situacija je za sada još uvijek povoljna. Kako javlja HAK, vremenski uvjeti povoljni su za vožnju.

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na državnoj cesti DC3 Delnice-Gornje Jelenje nakon izlaska s autoceste A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Delnice u smjeru Rijeke, zbog ulja na kolniku, vozi se uz privremenu regulaciju prometa, usporeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužve u prometu: Špica špice jača je od prošle godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporeno prometovanje u smjeru mora

Gužve se očekuju sutra, a iz HAK-a kažu kako će zbog veće gustoće prometa već tijekom jutra biti usporeno prometovanje u smjeru mora, a kasnije i prema unutrašnjosti.

U koloni u pokretu vozit će se prema naplati Lučko iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) i čvorova Zagreb zapad i Buzin. Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na pojedinim dionicama bit će povremenih smetnji i zastoja, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan promet i vožnja u koloni očekuje se i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, na naplatnoj postaji Umag na Istarskom ipsilonu (A9), čvoru Učka (A8), otoku Krku i Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju te u trajektnim lukama i pristaništima prema sjevernim i srednje dalmatinskim otocima.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom očekuje se pojačan putnički promet te su tijekom dana moguća duža čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLI SU PRAZNICI /

Prometni kolaps na putu prema moru: Kod Lučkog kolona duga 10 kilometara, gužva se proteže sve do Karlovca

Image
STIGLI SU PRAZNICI /

Prometni kolaps na putu prema moru: Kod Lučkog kolona duga 10 kilometara, gužva se proteže sve do Karlovca

Bit će pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima te će se, prema potrebi, uvoditi dodatne linije da bi se čekanja smanjila.

Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako sutra krećete na put, naoružajte se strpljenjem i naravno – budite pažljivi te pazite na sebe i na druge u prometu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo