PROGOVORIO JEDAN OD IZBAČENIH HDZ-OVACA: / 'Ma, ja sam Jandrokoviću na piku već godinama, otkad smo se sukobili u stožeru'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Istina, bio sam oštar i ciničan.

15.11.2019.
14:42
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vladajuću stranku, HDZ, potresa "afera WhatsApp" nakon što je vodstvo stranke na čelu s Andrejem Plenkovićem doznalo da je dio članova, udruženih u grupe na toj i još nekim mobilnim aplikacijama i društvenim mrežama, razmjenjivalo poruke ogovarajući Plenkovića i bliske mu ljude u stranci koristeći se prilično ružnim riječima koje su prelazile i u govor mržnje te poziv na nasilje.

Image
DOJAVE I ŠPIJUNIRANJE GRADE NOVI HDZ: /

Nekad živahna oponentica postala je kulisa za Plenkovićevo jačanje. WhatsApp rat je krenuo

Image
DOJAVE I ŠPIJUNIRANJE GRADE NOVI HDZ: /

Nekad živahna oponentica postala je kulisa za Plenkovićevo jačanje. WhatsApp rat je krenuo

Stoga su u stranci najavili sankcije protiv sudionika tih prepiski. Prvi koji su stradali osmorica su članova zagrebačkog HDZ-a koje je Sud časti Gradskog odbora HDZ-a u četvrtak navečer isključio iz stranke. Među njima nije bilo zvučnijih stranačkih imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu grupu preuzeli 'Škorini fanovi'

Jedan od njih, Marijan Banelli, izbjegao je stegovni postupak tako što je preduhitrio Sud časti Gradskog odbora HDZ-a te sam podnio ostavku na mjesto člana Gradskog odbora i napustio HDZ. Uz Banellija, koji se sam povukao, iz HDZ-a su zbog pisanja u Whatsapp i Viber grupama "Uskoci i hajduci" i "Zna se HDZ" sankcionirani Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Miro Boras, Krasnodar Raguž i Vlado Kolak.

Jedan od isključenih, Ante Šimunović, kazao je za Novi list da je grupu "Zna se HDZ" napustio u lipnju kada su je, kako kaže, preuzeli "Škorini fanovi". I dalje je u grupi "Uskoci i hajduci", ali tvrdi da tamo nikad nije širio mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-OVCI U STRAHU: Neki pojedinci u WhatsApp grupi suočit će se s teškim posljedicama? ‘Rat u stranci je na vrhuncu’

'Bio sam oštar i ciničan, ali prijetio nisam'

"Istina, bio sam oštar i ciničan. Znam da sam napisao da niti u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor ne vodi predsjednikov izborni stožer, kao što je sada slučaj sa Andrijom Mikulićem, i da sam, recimo, aludirao na Jandrokovićev maleni broj preferencijskih glasova. Ali, prijetio nisam nikome", rekao je Šimunović novinaru Novog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je naslutiti i zašto se našao među isključenima iz stranke.

"Ma, ja sam Gordanu Jandrokoviću na piku već godinama, od kada sam se s njim 2016. sukobio u izbornom stožeru HDZ-a, a u vezi odabira reklamne agencije. Prvo su me, poslije Sabora u Ciboni, blokirali na službenoj stranici HDZ-a na Facebooku, sada me mogu i isključiti, ali ja ću se sigurno vratiti", kazao je Šimunović, koji se u HDZ učlanio još u ožujku 1990. godine kada je bio maturant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo