ZIMSKI UGOĐAJ U PROLJEĆU / Kišni val zahvatio Hrvatsku: Meteorolog otkrio do kada će trajati i najavio porast temperature

Osjetno će porasti i temperatura u danima vikenda te početkom idućeg tjedna te će biti toplo

23.4.2024.
20:23
VOYO logo

Do petka traje ovo nešto hladnije razdoblje od uobičajenog za doba godine. Pritom u gorju na zapadu zemlje iznad 700-800 m nadmorske visine skupio se sasvim pristojan snježni pokrivač za pravi zimski ugođaj u proljeće.

I sutra ostajemo prostranom polju niskog tlaka uz hladan zrak, u kojem nam se redaju manje ciklone. Tako jedan kišni val stiže i večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRIJEDA

Sutra ujutro na kopnu oblačno, ali kiša nakon kišovitije noći, već znatno rjeđa, ponegdje i prestaje. Samo u najvišem gorju slab snijeg. Promjenjivije na Jadranu, ali tu izgledniji pljuskovi. Nakon sjevernog, prijepodne neverini vjerojatni na srednjem dijelu obale uz prolazno jak jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od 2 do 7 °C, na Jadranu od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje oblačno i podjednako hladno kao i danas, ali uz samo ponegdje malo kiše, izglednije navečer. Vjetar slab, u Podravini sjeverozapadni, a temperatura oko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku u početku možda nakratko sunčana razdoblja, ali će zatim biti mjestimične kiše, najvjerojatnije oko Posavine. Temperatura, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, osjetno niža, bit će između 10 i 13 °C.

U Dalmaciji promjenjiva i nestabilna sredina dana uz pljuskove i grmljavinu koji lokalno mogu biti izraženiji. Jugozapadnjak okreće na jugo koje prolazno malo slabi. Ovdje osjetno svježije nego danas, uglavnom oko 14, rijetko 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu smanjenje naoblake, rijetko samo malo kiše uz obalu, dok će oblačnije uz povremene oborine ostati u gorju, ali i one sve rjeđe. Zapuhat će slabo jugo, ali ostaje svježe i prohladno, u višem gorju hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti sve izglednija sunčana razdoblja, ali još u četvrtak uz moguću povremenu, ali samo kratkotrajnu kišu, u gorju slabu susnježicu ili snijeg. U petak suho, ali nakon jednog malo hladnijeg i maglovitijeg jutra, moguć u nizinama i slab mraz. No, kreće danju zamjetan porast temperature. Vikend znatno sunčaniji i znatno topliji, od nedjelje oko visokih 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivo do subote, lokalni pljuskovi, nešto izgledniji na sjevernom dijelu. No, postupno sve dulja sunčana razdoblja, a od subote će sunčano i prevladavati. Osjetno će porasti i temperatura u danima vikenda te početkom idućeg tjedna te će biti toplo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo