Proglašeno izvanredno stanje, moguća evakuacija

Zbog rasta vodostaja lateralnih kanala, brodsko-posavski županijski Stožer za zaštitu i spašavanje proglasio je izvanredno stanje i odredio sve mjere zaštite od poplava.

1.6.2010.
8:45
VOYO logo

arti-201005310507006Zbog rasta vodostaja lateralnih kanala i bujičnih vodotoka, županijski Stožer za zaštitu i spašavanje jutros je proglasio izvanredno stanje obrane od poplave za grad Slavonski Brod i općine Sibinj, Podcrkavlje i Gornja Vrba.

Najkritičnije je u naseljima Slobodnica i Bartolovci u sibinjskoj općini, u kojoj su stanovnici proveli besanu noć. Poplavljeno je nekoliko obiteljskih kuća, a voda je prodrla u više od pedeset podruma. Poplavljene su i neke lokalne i županijske ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kritičnom dijelu oko autoceste Zagreb – Lipovac još je u ponedjeljak navečer izgrađen zečji nasip, a promet se odvija normalo. Zatvoren je samo istočni izlaz s autoceste prema Zagrebu, pa se promet usmjerava na zapadni izlaz.

arti-201005310388006S jutrošnje izvanredne sjednice županijskog stožera za zaštitu i spašavanje upućen je poziv stožerima u Brodu i općinama Sibinj, Podcrkavlja i Gornja Vrba, u kojima je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave, da sve potrebne službe stave u stanje pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, cijelu noć vatrogasne i ekipe Hrvatskih voda su na terenu i pomažu stanovništvu. Kako kiša na ovom području i dalje pada, a prema prognozi tako će biti i cijeloga dana, strahuje se od dodatnog pogoršavanja stanja, pa su pozvani i svi koji su uključeni u civilnu zaštitu da se stave na raspolaganje.

''Stanje je vrlo ozbiljno'', kratko je u ponedjeljak navečer komentirao zamjenik brodsko-posavskog župana Davor Vlaović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski Stožer za zaštitu i spašavanje odredio je sve potrebne mjere ako dođe do evakuacije ljudi.

''Osigurali smo i prostore za smještaj ljudi ako bude potrebna evakuacija'', rekao je Vlaović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005310290006

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo