PLENKOVIĆ NAJAVIO DRUGAČIJI BOŽIĆ: / 'Nismo zadovoljni, moguća su dodatna ograničenja ako se brojke ne smanje'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Saborski Klub zastupnika HDZ-a početkom mjeseca najavio je da će Sabor do kraja jesenjeg zasjedanja proglasiti isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru

14.12.2020.
8:21
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Danas se održava sjednica Vlade. Premijer Andrej Plenković najavio je u subotu da će hrvatska Vlada u ponedjeljak usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Plenković je na Twitteru objavio da je "obavio konzultacije sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u vezi s proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Hrvatske u Jadranu" te da će "Vlada RH izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju IGP usvojiti u ponedjeljak".

"Prvo par napomena o ovome što se zbivalo o radu Hrvatskog sabora i da danas upućujemo pismo predsjedniku Hrvatskog sabora sa zamolbom za izvanredno zasjedanja i preostala tri dana ovoga tjedna, nakon ustavnog roka od 15.12. Imali smo jako puno točaka, od 1. studenog, pa nadalje. Hrvatski sabor je raspravljao i glasat će o vih pet inicijativa oporbe koje je oporba u proteklih pet mjeseci stavila na dnevnik red", kazao je premijer u obraćanju. "Želim otkloniti tezu da se rasprave o vladi u saboru stavljaju u večernje sate, nikad toliko tih incijativa nije bilo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče tema za sljedeća tri dana, dvije su posebno važne, jedna je doluka o vlastim sredstvima EU-a. Druga tema je izvješće o suglašavanju sa susjednim zemljama o proglašenju gospodarskog pojasa". Govorio je o 24 miijarde eura europskih sredstava za koje se Vlada izborila i koji će omogućiti vrlo snažan ekonomski oporavak i otpornost.

Što se tiče situacije s epidemijom. Nažalost epidemiološka situacija je nepovoljna, imali smo preko 25000 novih zaraza, još uvijek je rast. Slična je situacija s preminulima, 5,6 posto je više nego prethodni tjedan. Nismo zadovoljni, potrebno je da uz pridržavanje mjera napravimo napore. Ako ne uspijemo smanjiti brojke, mjere će se nakon 21. morati produljiti. Moguće su dodatna ograničenja o čemu raspravljamo", rekao je Plenković. "Jasno je da ovaj tjedan Božić neće biti kao prije. Pozivam sve da izbjegavaju veća obiteljska okupljanja", Dodao je,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVI HRVAT KOJI SE CIJEPIO IMA NOVU PORUKU: /

'Poslušajte ljude koji su daleko veći stručnjaci poput profesora Đikića!'

Image
PRVI HRVAT KOJI SE CIJEPIO IMA NOVU PORUKU: /

'Poslušajte ljude koji su daleko veći stručnjaci poput profesora Đikića!'

Isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru

Saborski Klub zastupnika HDZ-a početkom mjeseca najavio je da će Sabor do kraja jesenjeg zasjedanja proglasiti isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru.

"Očekujem da Vlada i premijer iniciraju sazivanje izvanredne sjednice Sabora koja bi se održala 16., 17. i 18. prosinca", rekao je HDZ-ov Branko Bačić u petak, očekujući da Vlada za tu sjednicu predloži odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo