OGLAS

'MARULIĆ BAND AID' / Splitski profesori obradili Tutićev hit i spotom iznenadili maturante. Propjevali i fizičari i likovnjaci

Profesori su za maturante obradili pjesmu Zrinka Tutića koja je obilježila njihov boravak u gimnaziji i spojili nespojivo. 'Natjerali su' matematičare, fizičare, kemičare, jezičare i likovnjake da propjevaju, a ujedno su snimili i šaljivi video u kojem su pokazali jedan običan školski dan

12.2.2024.
9:18
VOYO logo

U vremenu u kojem se uloga profesora u životima mladih podcjenjuje i marginalizira, upravo su oni ti koji čine čaroliju i stvaraju uspomene za cijeli život. Ovih dana profesori ruše predrasude, grade neuništive mostove i šire pozitivnu energiju među učenicima.

Da je profesorski posao poziv, a ne struka, potvrđuju nam i profesori IV. gimnazije "Marko Marulić" iz Splita. Oni su na putu od zbornice do najpoznatijeg školskog šufita u Hrvatskoj spojili nespojivo i tako naveli matematičare, fizičare, kemičare, jezičare i likovnjake da propjevaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesori su iznenadili maturante i dirljivom pjesmom se oprostili s generacijom koja je u srednju školu ušetala s maskama na licima, a danas pokazali da su postali prekrasni mladi ljudi. Od početka su bili posebni pa su profesori zaključili da im takav treba biti i završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Obradili Tutićevu pjesmu koja je obilježila njihov boravak u gimnaziji

"Naš je šufit rasadnik glazbeni i to odavno znamo, al' da će na njemu profe propjevati sanjali smo samo. Ovaj put na repertoaru nisu jotacije i nepravilne konjugacije, ni Marcel Proust ni Krebsov ciklus, nije cvjetna gotika, a ni valna optika", poručili su šaljivo iz škole uz video koji su objavili na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su napisali i snimili vrabac na pjesmu Zrinka Tutića koja je obilježila njihov boravak u Četvrtoj, profesori su na inicijativu ravnateljice Ninočke Knežević snimili i šaljiv popratni video kojim su prikazali jedan sasvim običan školski dan iz učeničke i vlastite perspektive, a nazali su ga "Marulić Band Aid".

Riječ o školskom vrapcu koji su profesori pripremili kao iznenađenje svojim učenicima na maturalnoj zabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz suze i smijeh oprostili su se od još jedne generacije koja je ovim dobila jedan vrijedan poklon od svojih profesora.

Nedavno su profesori iz Pete gimnazije (koja je u istoj zgradi, ali suprotnoj smjeni) plesali maturantima, njihovi su kolege sada otišli korak dalje i zapjevali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sve je teže biti prosefor: Učenici bodu šestarima, mlade profesore, prijete pištoljima, a sanskcija za to - nema

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo