NAKON INCIDENTA / Profesori škole u kojoj se njihov kolega potukao s učenicima objavili pismo: 'Ponosni smo na pozitivno ozračje u školi'

Image

'Rad u školi je naš poziv, a našom školom se ponosimo i s veseljem dolazimo svaki dan na posao! U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi radimo svaki dan, međusobno se uvažavamo i surađujemo i zadovoljni ulazimo u razrede. Kolektiv, zajedno s ravnateljicom, je homogen, međusobno se uvažavamo i surađujemo, stoga smo začuđeni i tužni zbog ovih neimenovanih izvori koji ne daju pravu sliku o našoj školi, učenicima i zaposlenicima, nego stvaraju jednu nepotpunu i ružnu sliku', navode u pismu

24.12.2023.
13:16
VOYO logo

Zaposlenici Strojarske tehničke škole iz Zagreba uputili su javnosti pismo u kojem navode kako "neki neimenovani izvori ne daju pravu sliku o njihovoj školi". Pismom su se osvrnuli na nedavni događaj kada se profesor fizički sukobio s učenincima, sve je snimljeno, a potom je profesor uhićen te je neko vrijeme bio u istražnom zatovru.

Podsjetimo, profesor (61) tvrdi da ga je dio učenika isprovociralo. Pokrenut je postupak davanja otkaza profesoru, a resorni ministar Radovan Fuchs je izjavio da je profesor bio pijan, iako nije dokaza za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo pisma profesora škole u kojoj se incident dogodio:

"U vidu nedavnih događaja u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića, našoj školi, mi zaposlenici imamo potrebu reći neke stvari i našu stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina radi više od 5 godina, a neki i duže od 10 godina. Rad u školi je naš poziv, a našom školom se ponosimo i s veseljem dolazimo svaki dan na posao! U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi radimo svaki dan, međusobno se uvažavamo i surađujemo i zadovoljni ulazimo u razrede. Kolektiv, zajedno s ravnateljicom, je homogen, međusobno se uvažavamo i surađujemo, stoga smo začuđeni i tužni zbog ovih neimenovanih izvori koji ne daju pravu sliku o našoj školi, učenicima i zaposlenicima, nego stvaraju jednu nepotpunu i ružnu sliku. Škola je mala i svi smo kao obitelj, to će potvrditi većina roditelja kao i sadašnji i bivši učenici.

Škola je iznjedrila uspješne učenike koji nas rado posjećuju i kao već odrasli ljudi, kako bi pozdravili svoje bivše razrednike i profesore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključeni smo u Erasmus projekte, naša je škola bila škola partner u Regionalnom centru kompetentnosti Faust - strojarstvo. Učenici sa svojim projektima sudjeluju na raznim izložbama inovacija i postižu zavidne uspjehe! Samo ove godine pod mentorstvom nastavnice elektrotehničke grupe predmeta Vesne Zbodulje i još jednog nastavnika strojarske grupe predmeta, osvojili smo dva zlata i dva srebra na Međunarodnom sajmu inovacija INOVA u rujnu, te broncu, zlato i srebro na izložbi inovacija Arca u listopadu. Nekoliko učenika u pratnji profesora Mrakovčića i Špoljarića išli su u Hallein - posjet tvrtki EMCO GmbH. Profesor Franjo Baotić i profesorica Vesna Zbodulja vodili su učenike u tvornicu Končar kako bi učenici stekli praktična znanja. U školi se svake godine kao i ove provodi Večer matematike koje vode naše nastavnice matematike. Ovo su sve postignuća samo iz ove školske godine, što znači posljednja 4 mjeseca!

Svake godine sudjelujemo u sajmovima inovacija i potičemo učenike na praktične projekte, kojima se oni rado odazivaju, sudjelujemo i na natjecanjima iz područja strojarstva i informatike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Titan učenike je vodio u firmu Viessmann kako bi upoznali tehnologiju proizvodnje toplinske energije i Institut graditeljstva kako bi učenici upoznali protokole ispitivanja metalnih materijala.

Učenici se vode u na Dane otvorenih vrata FSB-a, FER-a i PMF-a budući da isti uspješno upisuju fakultete nakon završetka škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ponosni smo na pozitivno ozračje koje vlada u školi, ponosni smo na naše učenike, ponosni što nam se još dugo poslije završetka škole javljaju i radosno nam govore o svojim uspjesima u životu. Nastavnici i zaposlenici se druže, odnos s ravnateljicom je vrlo korektan i možemo zaključiti kako je ova škola ugodno mjesto za rad.

U potpisu po abecednom redu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandalović Dražen
Ljiljana Ceraj - Hušidić
Marina Ferić Jašarević
Grdović Robert
Jukić Tatjana
Kaucki Josipa
Kolar Monika
Molnar Ivana
Moštak Valentina
Paradžiković Antonio
Priselac Davorin
Reljić Dražen
Špoljarić Pavle
Titan Slavko
Zbodulja Vesna
Zelenčić Suzana".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo