MALOSTONSKI ZALJEV / Prodaje se Veli Školj. Cijena otoka? Više od 3,2 milijuna. Ali u svemu se krije zamka...

Image
Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija

Na otoku se nalazi predivna borova šuma koja pruža hlad za uživanje, kao i kamena kuća izgrađena prije 1968. godine i izvor pitke vode. U oglasu navode da je 'idealan za glamping resort, naturistički resort, vjenčanja, kušanje kamenica i posjete otočnim farmama kamenica'

5.1.2024.
16:02
Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Još jedan hrvatski otok može se kupiti, ali postoji i jedna "zamka", piše Morski.hr.

Pomorsko dobro ne spada u kategoriju privatnog vlasništva, a to zna malo kupaca. Otoci spadaju pod opće dobro te se na njima ne smije graditi mul ili riva za plovilo kojim će se dolaziti do otoka. Ne smije se graditi niti put, šetnica ili neki prikladan potreban objekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Zakon o planiranju i gradnji na pomorskom dobru kaže da se na morskoj obali mora izbjeći betonizacija obale uz more u području koje je široko najmanje šest metara od crte koja je vodoravno udaljena od crte srednjih viših visokih voda. Ovisno o veličini otoka, ovo može predstavljati veliki problem.

Image
UZ PLIVANJE I PJENUŠAC /

FOTO Mornarska odijela, božićne kapice i skok u more. Pogledajte kako se diljem Jadrana proslavio ulazak u 2024.

Image
UZ PLIVANJE I PJENUŠAC /

FOTO Mornarska odijela, božićne kapice i skok u more. Pogledajte kako se diljem Jadrana proslavio ulazak u 2024.

Osim toga, ljudi koji kupuju otok kako bi imali privatnost, moraju biti svjesni da nikome ne mogu zabraniti kupanje na plažama otoka, iskrcavanje na obalu ili plovidbu u blizini otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Školj u Malostonskom zaljevu

Otok površine 21.677 m2 idealan je za glamping resort, naturistički resort, vjenčanja, kušanje kamenica i posjete otočnim farmama kamenica, privatne zabave, team buildinge i slično, navodi agencija preko koje se otok prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otoku se nalazi predivna borova šuma koja pruža hlad za uživanje, kao i kamena kuća izgrađena prije 1968. godine i izvor pitke vode.

Agencija dodaje da Otok Veliki Školj u Malostonskom zaljevu pruža potpunu privatnost i mnoštvo mogućnosti za razvoj različitih projekata, a cijena mu je 3 milijuna i 250 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravo prvokupa ima država ili županija, no da biste nešto na otoku sagradili, trebalo bi se time ozbiljno i dubinski pozabaviti. Nekakav pontonski privez mogao bi se napraviti ako se bavite školjkarstvom, a montažni objekt ako ćete se baviti poljoprivredom", rekao je agent preko kojeg ide prodaja otoka.

POGLEDAJTE VIDEO: Lopud ima 200-tinjak stanovnika, školu s desetak đaka, dva kafića i jedan restoran: Direkt provjerio kakva je zima na otoku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo