NAVALI, NARODE! /

Stan od 50 kvadrata prodaje se za 5.000 eura. Evo kako do nekretnine po smiješnim cijenama

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za sve koji će se odlučiti za kupnju ovih nekretnina, vremena imaju do 11. listopada ove godine kada je i krajnji rok za predaju ponuda

18.9.2024.
16:34
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dok su mnogim građanima vlastiti kvadrati nedostižan san zbog cijena nekretnina koje su otišle u nebo, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) prodaje one u svom vlasništvu po cijenama znatno nižoj od tržišne pa stan kod Koprivnice možete kupiti već za 5.000 eura.

Nekretnine se prodaju u Belom Manastiru, Glogovcu nedaleko od Koprivnice, Karlovcu, Okučanima, Sunji i Zagrebu. Početne cijene neusporedivo su manje od tržišnih pa se stan od 52 kvadrata u Glogovcu prodaje za 5.090 eura, a kuća s pomoćnim zgradama i dvorištem ukupne površine 386 kvadrata u Okučanima za svega 7.850 eura, piše Mirovina.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri stana veličine oko 70 kvadrata HZMO prodaje u Belom Manastiru, a cijene se kreću između 19.000 i 23.000 eura. Početna cijena za garsonijeru u Karlovcu nešto je veća - 34.350 eura, a stan u Sunju od oko 35 kvadrata prodaje se za 15.000 eura.

Image
RTL EKSKLUZIVNO DOZNAJE! /

Neočekivani obrat oko poreza na nekretnine, moći će biti i nula. Evo koji će to grad iskoristiti

Image
RTL EKSKLUZIVNO DOZNAJE! /

Neočekivani obrat oko poreza na nekretnine, moći će biti i nula. Evo koji će to grad iskoristiti

Najskuplje ponuđene nekretnine u Zagrebu

Očekivano, najskuplje nekretnine u ponudi HZMO-a su stanovi u glavnom gradu. Za 40 kvadrata u Ulici Vile Velebita zainteresirani će kupci trebati dati minimalno 75.350 eura. Slična kvadratura stana u Ulici Mirka Dejanovića košta 81.350 eura, a stančić od 32 kvadrata u Zagrebu prodaje se za 61.350 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekretnine se prodaju u zatečenom stanju viđeno – kupljeno.

"Prodavatelj ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnine. Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10 posto početne cijene u korist Državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima HZMO će vratiti jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude", objasnili su iz HZMO.

Za sve koji će se odlučiti za kupnju ovih nekretnina, vremena imaju do 11. listopada ove godine kada je i krajnji rok za predaju ponuda.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi krug trezorskih zapisa: 'Mala je mirovina pa da zaradim nešto za tri mjeseca'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo