PERJANICA KAŠTELANSKOG TURIZMA / U ovom legendarnom hotelu spavali su Tito i Stepinac: Sad je 'stavljen na bubanj', pogledajte za koju svotu

Image
Foto: Tino Jurić/PIXELL

Premda odavno nije u funkciji, vrijednost kompleksu 'Palace' i dalje podiže atraktivna lokacija u prvom redu do mora, ukupne površine 38 tisuća kvadrata, s prekrasnom plažom koju treba urediti

11.1.2023.
16:23
Tino Jurić/PIXELL
VOYO logo

Hotel "Palace" u Kaštel Starom, nekadašnja perjanica kaštelanskog turizma, oglašen je na prodaju po cijeni od 15 milijuna eura.

"Namjera mi je pokrenuti projekt planiran prije nekoliko godina kad sam kupio "Palace" i zato vodim razgovore s dva potencijalna partnera zainteresirana za hotelski biznis o zajedničkom ulaganju. Ako se, međutim, ne dogovorimo, predviđena je i mogućnost prodaje", kazao je za Slobodnu Dalmaciju splitski poduzetnik Jozo Parčina te najavio da će se rezultati znati do ovoga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Palace" je registriran kao vlasništvo Parčinine tvrtke "Justitium maris", a kupljen je u stečajnom postupku nad poduzećem "Kaštelanska rivijerom" na trećoj po redu elektroničkoj dražbi održanoj pred Financijskom agencijom (Fina), za 32,6 milijuna kuna.

Najniža početna cijena hotela bila je 18,3 milijuna kuna, odnosno četvrtina procijenjene vrijednosti od 73,5 milijuna kuna. Parčina je ponuđenu nekretninu kupio aktiviranjem potraživanja uknjiženog na ime "Justitium marisa", otkupljenog od austrijske agencije HETA, sljednice Hypo banke koja je imala založno pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tino Jurić/PIXELL
Image
SLUČAJNI PROLAZNICI DOJAVILI VATROGASCIMA: /

Požar na plažnom objektu kod hotela Palace u Kaštel Starom

Image
SLUČAJNI PROLAZNICI DOJAVILI VATROGASCIMA: /

Požar na plažnom objektu kod hotela Palace u Kaštel Starom

Pandemija pomrsila planove

Realizaciju planova koji su obuhvaćali obnovu postojećeg hotelskog objekta s 80 soba, inače zaštićenog spomenika kulture, te izgradnju novog hotela s oko 400 soba zaustavila je pandemija, a sve je bilo gotovo dogovoreno.

"S pandemijom, a kasnije s agresijom na Ukrajinu i ratom došlo je do pada interesa stranih investitora za ulaganja koji je, međutim, oživio ulaskom Hrvatske u Schengen. Uvjeti su se promijenili i imam želju pokrenuti ovaj projekt s mrtve točke", rekao je Parčina. Podsjetio je da će Kaštela realizacijom ovog projekta dobiti nove smještajne turističke kapacitete kojih nedostaje, kao i nova radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda odavno nije u funkciji, vrijednost kompleksu "Palace" i dalje podiže atraktivna lokacija u prvom redu do mora, ukupne površine 38 tisuća kvadrata, s prekrasnom plažom koju treba urediti.

Image
Foto: Tino Jurić/PIXELL

U njemu boravili Tito, Stepinac…

Kaštelane za "Palace" vezuju dvojaka sjećanja, lijepa i ona koja bi najradije zaboravili. Kad govore o povijesti spominju ugledne goste, primjerice opernu primadonu Milku Trninu i kardinala Alojzija Stepinca koji je u "Palacu" boravio kao tajnik zagrebačkog nadbiskupa dr. Antuna Bauera, a nedugo nakon Drugog svjetskog rata u njemu je tijekom posjeta Kaštelima boravio i Josip Broz Tito koji je doplovio gliserom iz Splita, o čemu postoje i sačuvane fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sadržaja najdraži su im bili teniski tereni i popularni plesnjak na kojemu bi se pridružili gostima hotela. Uslijedila su vremena privatizacije i propalih ulaganja poput onog "Tulipan grupe" koja je 2005. godine postala vlasnikom "Kaštelanske rivijere" kojoj je pripadao "Palace". "Kaštelanska rivijera" je pak završila u stečaju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo