svaki dan nešto novo / Procurili novi mailovi, Ramljak: 'Grupa Borg, ponosan sam što jašem s vama!'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Nakon što je Ramljak izabran kao vladin povjerenik u Agrokoru, grupa koja je radila na izradi zakona sada je nastavila, na istim kanalima, upravljati tom bivšom tvrtkom Ivice Todorića'

10.5.2018.
13:12
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Portal Index.hr objavio je nove e-mail poruke koje se nastavljaju na jučerašnje objave u kojima se vidjela prepiska Martine Dalić i osoba koje su sudjelovale u pripremi lex Agrokora.  

U novoj prepisci, tvrdi Index, otkriveno je kako su osobe s kojim je Dalić komunicirala birale glavnog savjetnika i evaluirala pristigle ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je Ramljak izabran kao vladin povjerenik u Agrokoru, grupa koja je radila na izradi zakona sada je nastavila, na istim kanalima, upravljati tom bivšom tvrtkom Ivice Todorića", stoji u tekstu.

Na e-mail listi ostali su Tomislav Matić iz Texo Managementa, Tonći Korunić i Matko Maravić iz InterCapitala te predstavnik tvrtke Altera Marko Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednoj od poruka Ante Ramljak piše: 'Svaka čast majstore! Grupa Borg, sretan Vam Uskrs! Ponosan sam što jašem s vama!'

Termin 'Borg' odnosi se na tv-serijal Star Trek, a oni predstavljaju kibernetičke organizme koji asimilacijom prisilno pridružuju druge pojedince Kolektivu. Predstavnik tvrtke Altera u jednom je e-mailu održao i prezentaciju pristiglih ponuda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Donosimo sve detalje vruće afere koja trese Vladu! Priča o Lex Agrokoru započela je 3. ožujka u 'bunkeru'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općeniti je zaključak da 3 ponude (McKinsey, Alix i E&Y) pokrivaju većinu traženog scopa kvalitetno, dok su dvije ponude (BCG i Roland Berger) jako fokusirane na operational improvements i malo 'tanke' što se tiče vođenja procesa restrukturiranja. Povrh toga, McKinsey je u dosta očitom konfliktu, tako da (po meni) ne dolaze u obzir, iako su ostavili jako dobar dojam na sastanku u četvrtak", stoji u poruci Marka Delića.

"Na kraju je, kao što je poznato, AlixPartners izabran kao glavni savjetnik, i to 25 travnja. Istog dana kada je Alix potpisao ugovor s Agrokorom, odnosno vladinim povjerenikom Ramljakom, odmah su potpisana još četiri ugovora i to s Texo Managmentom, Altera Savjetovanjem, InterCapitalom, koji su bili pisci Lex Agrokora te sudjelovali u evaluaciji pristiglih ponuda, te s Komunikacijskim uredom Colić, Laco i Partneri.  Alix je zapravo savršeno odgovarao piscima Lexa jer ta tvrtka nije imala podružnicu, odnosno ured u Hrvatskoj, pa su odmah morali potpisati ugovore s "lokalnim stručnjacima" kako bi mogli započeti posao u Agrokoru", stoji u tekstu Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo