DRAMATIČNI TRENUCI / Procurila snimka: Pogledajte kako je potonula jahta nakon što je udarila u ribarski brod

Image
Foto: Morski.hr/čitatelj

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murvenjaka poginula je jedna osoba, a nekoliko je lakše ozlijeđeno. Jahta je potonula na 85 metara dubine, a očevid provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji s policijom

19.7.2023.
13:43
Morski.hr/čitatelj
VOYO logo

Morski.hr objavio je ekskluzivnu snimku nastalu nakon što je jahta AE iz Rijeke udarila u ribarski brod pri čemu je poginuo 61-godišnji kuhar Vatroslav Ugrinić, član posade ribarskog broda.

Budući da je jahta potonula na 85 metara dubine, službene vlasti zabrinute su oko težine operacije vađenja. Morski.hr navodi da su se u redakciju javile tvrtke koje imaju potrebnu tehnologiju za vađenje plovila na čak 120 metara dubine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je izvijestila da je do pomorske nesreće došlo tako da je osumnjičeni 51-godišnjak teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi.

Osumnjičeni vozač jahte je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a kaznena prijava dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka prikazuje ispovijest Karla Magića koji je od mjesta nesreće bio udaljen 150 metara te je prvi nazvao 112 i obavijestio o nesreći.

Osim što je u interesu javnosti, Morski.hr objavljuje snimku zbog koristi u sudskom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo