'ustaše heroji' / Pročitajte što je Hasanbegović pisao o ustašama u časopisu Nezavisna Država Hrvatska!

Image
Foto: Novosti

Tjednik 'Novosti' objavio je tekst ministra kulture Zlatana Hasenbegovića za časopis 'Nezavisna Država Hrvatska' iz 1996. godine u kojem veliča ustaše

10.2.2016.
22:07
Novosti
VOYO logo

Nakon što je buru izazvala fotografija na kojoj po tvrdnji tjednika Novosti aktualni ministar kulture Zlatko Hasanbegović pozira s navodno ustaškom kapom, a on je to nazvao 'podmetanjima i provokacijama, Novosti su objavile i dio članka u kojem Hasanbegović u teksu za časopis Nezavisna Država Hrvatska spominje 'ustaške heroje'.

Tekst je naslovljen 'Mi ne zaboravljamo', a objavljen je 1996. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tisuće mrtvih, ranjenih i osakaćenih, srušeni gradovi, mostovi i bogomolje, mržnja i užas, te svekoliki poremećaj stoljećima izgradjivanog i bogomdanog katoličko-muslimanskog prožimanja i snošljivosti, današnja je slika naše sirotice i krasotice Bosne ponosne i kršne Hercegovine, živih svjedoka pokušaja diobe nečega što se podieliti ne može.

Ta i takova apokaliptičan stvarnost konačni je rezultat diabolične politike onoga i onih koji u svome bezkrajnome cinizmu rekoše da su baštinici i Starčevićeve političke, narodne i državno-pravne misli, onih koji u svojoj paklenoj nakani nisu prezali ni od zlorabljenja časnih simbola i imena ustaških heroja čije se mučeničke i šehidske kosti sada prevrću u zemlji od jada i stida što im nanesoše, pedeset godina kasnije, njihovi tobožnji sljedbenici.(Izvor: Novosti)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
burne reakcije /

Oporba složno: 'Ako je fotografija na kojoj Hasanbegović nosi ustašku kapu autentična, on mora otići'

Image
burne reakcije /

Oporba složno: 'Ako je fotografija na kojoj Hasanbegović nosi ustašku kapu autentična, on mora otići'

Upravo zbog tih istinskih heroja, mučenika i šehida, koji svoje živote položiše na oltar domovine od Bleiburških poljana pa do Foče i Fazlagića kule, dužnost je svih nas, njihovih štovatelja i sljedbenika, autentičnih hrvatski nacionalista i starčevićanaca poniženih, prevarenih i poraženih muslimana i katolika, skinuti krinke sa lica današnjih slavosrbskih opsjenara, licemjera i moralnih nakaza i pokazati put k izlazu, iz ovog mračnog tunela, prema pomirbi, slozi i vjerskoj toleranciji, a istinski slobodnoj i ujedinjenoj Domovini od Mure , Drave i Drine, pa do Jadranskog mora."

Mjesečnik NDH je izdavao zet ustaškog poglavnika Ante Pavelića i predsjednik Hrvatskog oslobodilačkog pokreta od 1981. godine Srećko Pšeničnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na fotografijama objavjivanima u časopisu Hasanbegović se pojavljuje i u društvu Velimira Bujanca, ali i Mladena Schwartza. Svoje djelovanje u 90-im godinama, aktualni ministar već je komentirao kako se mogu ograničiti samo u okvire spomenutog HOP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo