ZAGREBAČKI HOLDING NA KOLJENIMA / Problemi su toliko ozbiljni da tvrtki prijeti bankrot: 'Financijska situacija u gradu je zabrinjavajuća'

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović uvjeren je da će se financijski problemi riješiti

11.10.2021.
21:38
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Zagrebačkom holdingu prijeti bankrot i u ozbiljnim je problemima. Mogao bi biti ovršen za nekoliko desetaka milijuna kuna zbog neplaćanja odvoza glomaznog otpada. Srećom po platformu Možemo! koja vodi Grad, Ingra je najavila da ih neće ovršiti za gotovo 35 milijuna kuna, javlja RTL.

Naime, Holding je dužan za zakup Arene. Iz Ingre kažu da neće pokretati ovrhu jer ne žele biti grobari gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik Uprave Ivan Novaković nije želio stati pred kamere RTL-a, nego je poslao kratko priopćenje. "Zagrebački holding komunicira sa svim dobavljačima, redovito posluje i podmiruje svoje obveze. Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja."

Image
TRAŽE VIŠE OD 11 MILIJUNA KUNA /

C.I.O.S. podnio zahtjev za ovrhom Holdinga: U priopćenju prozvali Darija Juričana i Sandru Benčić

Image
TRAŽE VIŠE OD 11 MILIJUNA KUNA /

C.I.O.S. podnio zahtjev za ovrhom Holdinga: U priopćenju prozvali Darija Juričana i Sandru Benčić

Ignorirali zamolbe za plaćanje

Prvi ovršni postupak pokrenula je REOMA Grupa za odvoz glomaznog otpada i zbrinjavanje otpada koji nije biorazgradiv. Račun za te usluge od travnja do srpnja ove godine iznosi 14 milijuna kuna. Iz Reoma grupe kažu da su im slali 50 zamolbi za plaćanje s prijedlozima, a dobili su tek jedan odgovor nakon kojeg su odlučili pokrenuti ovrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava trgovačkog društva REOMA GRUPA je bila primorana postupiti na opisani način i pokrenuti ovršni postupak protiv navedenog dužnika, budući da se opisani problem izrazito nepovoljno odražava na redovito poslovanje i likvidnost društva."

Drugi ovršni postupak je iz CIOS grupe Petra Pripuza kojoj Holding duguje 11 milijuna kuna za odvoz i zbrinjavanje plastike. U CIOS-u kažu da su Gradu nudili pomoć za zbrinjavanje glomaznog otpada besplatno. Isto je bilo i s drobilicom, slali su im opomenu za nepodmireno dugovanje, ali odogovore nisu dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga, gospodina Ante Samodola, proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude – očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom na to da ih je 'gradonačelnik svemira' Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić."

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović uvjeren je da će se financijski problemi riješiti. "Financijska situacija u gradu je zabrinjavajuća i Tomašević sve ovo vrijeme otkad je gradonačelnik upravo se najviše i bavi gradskim financijama i pokušava ih konsolidirati", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo