SNIJEG I DANAS RADI PROBLEME / U Gorskom kotaru pedesetak vozača teretnih vozila pobralo kazne; U Zagrebu se rušila stabla

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše olujna bura, povremeno s orkanskim udarima

20.1.2024.
13:39
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Od 12.45 sati iz unutrašnjosti prema Rijeci/Istri, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar - DC3 prema Rijeci, i obrnuto, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Isti od 11.15 sati iz unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje preko Gračaca i Knina državnim cestama prema Splitu (DC50-DC1) ili od Knina preko Kistanja prema Zadru (DC1-DC59), i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
usred snježne mećave /

VIDEO Viralna snimka. Dva policajca zapela u snijegu, morali su gurati auto: 'Gdje je zimska oprema?'

Image
usred snježne mećave /

VIDEO Viralna snimka. Dva policajca zapela u snijegu, morali su gurati auto: 'Gdje je zimska oprema?'

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše olujna bura, povremeno s orkanskim udarima.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme (zimske gume). Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila sa zimskom opremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platak: od 9 sati otvorena je stara cesta kroz Gorski kotar-DC3 na dionici Kikovica-Gornje Jelenje.

U Gorskom kotaru kažnjeni vozači teretnih vozila

Policijski službenici su u petak kaznili pedesetak vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani zbog zimskih uvjeta, kretali autocestom i drugim cestama kroz Gorski kotar, izvijestila je u subotu Policijska uprava primorsko-goranska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica, policija je u petak novčano kaznila 33 vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani prometa za teretna vozila s priključnim vozilima, kretali iz smjera odmorišta Vukova Gorica do čvora Vrbovsko.

U pratnji policije je u nekoliko navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Vukove Gorice. Na prilaznim prometnicama i drugim dijelovima autoceste kažnjeno je još pet vozača teretnih vozila koji nisu poštovali zimske uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažnjeno i još 26 vozača bez zimske opreme

Tijekom petka policijski službenici su na ulazu na autocestu A6 s riječke strane, na čvoru Kikovica, te na "staroj cesti" kroz Gorski kotar kaznili 10 vozača teretnih vozila, kao i pet pravnih osoba, četiri odgovorne osobe u pravnoj osobi i tri fizičke osobe, vlasnike teretnih vozila, izvijestili su.

Kažnjeno je i 26 vozača drugih vozila koji nisu imali propisanu zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su izvijestili i da su se za vrijeme proglašenih zimskih uvjeta na "staroj cesti" dva vozača teretnih vozila, od kojih je jedan strani državljanin, vozeći tijekom zabrane, kod Kamenjaka okrenuli na cesti i prešli na suprotnu stranu kolnika. Time su izazvali višesatni prekid prometa u oba smjera za sva vozila.

U petak je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko- goranske na prometnicama kroz Gorski kotar, zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama, a to znači zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima, podsjetili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija primila dojave o padovima stabala u Zagrebu

Zbog snježne oluje u Zagrebu i okolici policija je zaprimila 32 dojave građana o padovima stabala i grana u posljednjih 24 sata.

Oštećeno je pet osobnih automobila, jedna ograda, balkon i okvir prozora te više električnih kablova, javlja 24 sata. Na području Medveščaka su u padu stabla oštećeni parkirani automobil, kabel javne rasvjete, mramorna ploča jednog balkona te lajsne na vanjskom dijelu prozora drugog stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog uklanjanja stabla u Brešćenskoj ulici je bio obustavljen promet od Vojnovićeve do Bauerove od 10 do 12 sati, a oko podne je zaustavljen i promet na Sljemenskom cestom zbog čišćenja kolnika.

Oštećenja na osobnim automobilima je bilo i uslijed pada stabla u Novom Zagrebu u ulici Trnsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prometni kolaps, deseci na Hitnoj: Prvi ozbiljan snijeg nove gradske vlasti. Kako se Zagreb snašao?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo