'Nitko u ovoj državi nije bio predsjednik, a da nije bio malo u zatvoru'

15.3.2013.
21:33
VOYO logo

Odvjetnik Ante Madunić potvrdio je da će Zdravko Mamić prespavati u pritvorskoj jedinici, a sutra bi se trebao pojaviti pred sucem Županijskog suda. "Apsurdno je bilo i privođenje. Ovo sve je predstava za narod, ali nisam siguran da narod to želi. O tome neka misle oni koji su ovo napravili ", kazao je Madunić za Večernji list, kazavši da će Mamić večeras biti zadržan u pritvoru i da će "jedno vrijeme biti unutra".

Madunić je dodao da je Mamić cijelo privođenje primio "borbeno" te da smatra da se radi o jednom političkom procesu. Također, Madunić nije želio prognozirati do kada će izvršni dopredsjednik Dinama ostati zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će na kraju svega biti oslobođen. Ali, nitko u ovoj državi nije bio predsjednik, a da nije bio malo u zatvoru", zaključio je u šali Madunić.

Podsjetimo, Mamić je priveden nakon što je izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, čime je počinio kazneno djelo iz članka 325. Kaznenog zakona, koje određuje kaznu do tri godine zatvora za onoga tko "putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo