JOŠ JEDNO SPAŠAVANJE BUDALE: / Ozlijeđeni pilot rekao da može sam, a onda se izgubio u mraku

Image
Foto: HGSS

Riječki HGSS s ponedjeljka na utorak u noći imao je pune ruke posla. Jedan paraglajder je prisilno sletio na greben kod Baške na Krku.

4.8.2015.
14:36
HGSS
VOYO logo

U ponedjeljak u večernjim satima riječki HGSS je zaprimio poziv u pomoć djevojke jednog stranog pilota, koji se prema njenim riječima morao prisilno spustiti na greben iznad Zaroka kod Baške na Krku te se nakon toga nije javljao. Nakon nekog vremena kontakt s pilotom je ipak uspostavljen, a on je zaključio kako se unatoč lakšim ozljedama može sam spustiti do Baške.

No, to se nije dogodilo. Nakon pola sata, kada se već spustio mrak, ipak je zatražio pomoć ističući da se izgubio, da nema rasvjete, da je teren previše strm, a da ima bolove. Do pilota je prvi stigao član DVD Baška što je olakšalo lociranje unesrećenog, i ubrzalo dolazak još sedam članova HGSS-a. Pilota su prvo vratili na greben te mu pružili medicinsku pomoć, a potom ga i transportirali do urbanog područja, potom do Hitne pomoći na Krku da bi na kraju završili u KBC-u Rijeka. Akcija spašavanja je završila u tri sata ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo