bizaran slučaj / Prisilno sletjeli zbog 'pijanog i drogiranog' putnika, zaglavili na aerodromu: 'Nema vode, djeca spavaju na podu'

Početkom tjedna jedan je mladić na letu iz Rotterdama za Zadar uznemiravo putnike, no incidenti s zrakoplovima nisu prestali...

19.8.2022.
20:00
VOYO logo

Dvjestotinjak putnika britanske aviokompanije zapelo je u zagrebačkoj zračnoj luci - gdje su ostali satima. "Napušteni smo od strane aviokompanije TUI. Avion je hitno sletio u Zagrebačku zračnu luku nakon što je već imao prethodna 24 sata kašnjenja iz Paphosa za Manchester. Nema nikakvih novosti, djeca spavaju na podu", prepričava putnica Shannon.

"Otkazan let od Paphosa za Manchester. Ukrcali smo se 25 sati kasnije, da bismo završili u hrvatskoj zračnoj luci. TUI, ti si briljantan, pilot i posada su otišli", govori putnik Philipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Janne se pita: "Svi smo ostali u dolascima - bez hrane, bez vode, ljudi spavaju na podu 4 sata. Što se događa?"

Image
loš smisao za humor... /

Putnicima na letu za Zadar slao fotografije srušenih zrakoplova: 'Samo sam se htio našaliti'

Image
loš smisao za humor... /

Putnicima na letu za Zadar slao fotografije srušenih zrakoplova: 'Samo sam se htio našaliti'

Što se dogodilo pitali smo u zračnoj luci. Kažu da su njihovi djelatnici postupili po proceduri i da su u to vrijeme ugostiteljski objekti zatvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što znači da su oni prihvatili zrakoplov, putnike, njihovu prtljagu, smjestili ih u prostor, u pola 2 u noći, koji je bio u to vrijeme dostupan i imali izravnu komunikaciju i asistirali avioprijevozniku da se organizira transfer i smještaj u hotel", govori glasnogovornica Zračne luke Franjo Tuđman, Lidija Capković.

Putnici su na društvenim mrežama napisali i za britanske medije izjavili da je čovjek zbog kojeg je avion prisilno sletio bio pod utjecajem opijata, molio se na podu kabine, pokušao otvoriti izlaz i vikao im da se vide se u raju. Dočekala ga je naša policija koja nije utvrdila elemente prekršaja ni kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samim dolaskom policije zatečena je osoba sa svojom suprugom i koja je normalno razgovarala. Niti je radila ikakve probleme, nije radila nikakve prekršaje… Osoba je normalno komunicirala. Nije bilo znakova rastresenosti ni panike niti je bila konfliktna, uredno je surađivala", kazao je Ivica Car iz Policijske uprave zagrebačke.

Dakle, putnicima je najprije let s Cipra kasnio satima, pa su prisilno sletjeli u Zagreb, a onda su nakon sati čekanja morali u hotel jer je kabinskom osoblju završilo radno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog problematičnog putnika na letu donesena je odluka da se preusmjeri za Zagreb. Putnik je iskrcan i dočekala ga je policija. S našom aviokompanijom nije putovao na pomaknutom letu. Nemamo dokaza o tvrdnjama koje kruže društvenim mrežama o ovom incidentu", kazali su iz britanske aviokompanije o prisilnom slijetanju.

Iako su se posljednjih dana incidenti s putnicima zaredali, policija na aerodromu nema puno takvih slučajeva…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo slučajeva gdje putnik prilikom polijetanja zrakoplova ili prilikom slijetanja ne sluša osoblje, da se ne veže, da ne postupi po zapovijedi…", prepričava Car.

Putnici su za Manchester odletjeli iz Zagreba tek u popodnevnim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo