STABILNIJE PRILIKE /

Povratak ljeta na velika vrata: U dijelu zemlje novi toplinski val, evo kad će vrućina popustiti

Sa zapada se pritom širi polje vedrine uz porast tlaka i donosi stabilnije prilike idućih dana

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

22.8.2024.
7:02
VOYO logo

Ujutro većinom vedro i sunčano, rijetko samo po gorskim kotlinama uz mjestimičnu i kratkotrajnu maglu. Vjetar na kopnu slab, još samo u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Duž obale u početku nešto vjetrovitije. Umjerena do pojačana, na sjevernom Jadranu i jaka, a u Velebitskom kanalu na udare olujna bura. Jutro malo svježije u kontinentalnim krajevima, između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva. Bliže Jadranu ostaje iznad 20 stupnjeva, uz samo more i na otocima ponegdje i 25 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje pretežno sunčano. Stići će nešto oblaka sa sjevera, ali bit će to oni visoki, često prozirni oblaci. Vjetar slab, a temperatura oko 28-29 Celzijevih stupnjeva, moguće i 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku slično. Dosta sunca, a malo oblaka se može razviti uglavnom samo oko zapadno slavonskog gorja. Temperatura između 28 i 31 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i vruće, u zaleđu čak i vrlo vruće. Bura će već do sredine dana sasvim oslabjeti, a zapuhat će slab do umjeren maestral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na sjevernom Jadranu dosta sunčanih sati, štoviše sunčano će i prevladavati. Manji razvoj oblaka očekuje se samo rijetko u Gorskom kotaru, Lici te unutrašnjosti Istre, ali brzo će se izdizati i ostat će suho. Bura slabi, ponegdje i okreće na slab sjeverozapadni vjetar. Temperatura oko 31-32 stupnjeva, u gorju od 24 do 27 Celzijevih stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti do kraja tjedna prave stabilne ljetne prilike. Dani vrući, za vikend i vrlo vrući, ali će noći još ostati razmjerno ugodne. Oblaka što i bude, bit će samo u gorju ili ujutro po kotlinama nakratko u obliku magle. Prolazno naoblačenje nas očekuje početkom idućeg tjedna, vrućina će popustiti, a valja računati na moguće pljuskove praćene grmljavinom.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana novi toplinski val, tj. umjerena, ponegdje u nedjelju moguće i velika vjerojatnost djelovanja vrućine na naše zdravlje. Izostat će neki značajniji vjetar, tek dnevni maestral na otvorenome moru, a kakva takva promjena i popuštanje vrućine u ponedjeljak, utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo