PRIPREMITE SE NA OVO ŠTO NAS ČEKA POSLIJE VIKENDA: / Subota i nedjelja bit će nam topli, a onda nešto sasvim drugačije

Image

U Hrvatskoj će proći još jedan vikend uz temperaturu koja će više podsjećati na ljetnu nego travanjsku, ali nakon toga slijedi promjena

17.4.2020.
20:23
VOYO logo

Dok vlada pandemija koronavirusa mnogi se pitaju hoće li temperature i u ostatku travnja ostati visoke kako bi mogli malo prošetati na svježem zraku i provesti vrijeme u prirodi. Odgovor na ta i druga vremenska pitanja ima RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar koja kaže da će nam druga polovina travnja biti hladnija od prve.

Navodi da se to dogodilo 2016. i 2017. godine te da će tako biti i sada jer pred nama je još jedno zahladnjenje, ovoga puta ne tako jako kao zadnja dva, no trajat će duže - najmanje tjedan dana. Kako prognozira meteorologinja, dotad će u Hrvatskoj proći još jedan vikend uz temperaturu koja će više podsjećati na ljetnu nego travanjsku, a tu je i grmljavina koja je također svojstvenija vremenu ranog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimno topla subota

U subotu još pretežno sunčano, ali ne i sasvim vedro. Pogotovo sredinom dana i u rano popodne bit će nad Hrvatskom dosta oblaka, a najsunčaniji će dan imati stanovnici središnjih područja, Zagreba, Siska i Karlovca. Bit će suho i gotovo sasvim tiho, samo ponegdje u gorju u rano popodne može biti osjetnijeg jugozapadnog vjetra, na srednjem Jadranu jedva osjetan maestral. Bit će podjednako toplo kao danas, ujutro stupanj do dva toplije, a dnevne će temperatura biti gotovo jednaka kao danas.

Image

11.04.2020., Split - Iako je subota osvanula predivna za setnju i kupanje, Splicani se pridrzavaju strogih mjera sigurnosti zbog pandemije koronavirusa, pa je poznata splitska plaza gotovo potpuno prazna uz tek ponekog kupaca. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

To znači da će nam subota biti podjednako topla kao prethodna s maksimumima na moru oko 20 °C, a na kopnu oko 25. Na svojim balkonima i u vrtovima možete uživati bez straha od kiše. Pazite doduše ako se sunčate jer je UV indeks već prilično visok, a s obzirom da ovoga proljeća uglavnom ostajemo doma koža nam nije pripremljena za kasnoproljetno sunce. Srećom, oblaci će dijelom zaklanjati sunce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još toplija nedjelja

U nedjelju jutro još malo toplije nego u subotu, osobito na moru. Prevladavat će sunčano, a samo će u Podravini već od jutra biti umjereno do pretežno oblačno, a moguća je i povremena slaba kiša. Malo će ojačati jugozapadnjak i zapadnjak, na moru će zapuhati slabo jugo.

Image

05.03.2020., Zadar - Zadrani uzivali u lijepom i suncanom danu na rivi. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Poslijepodne sa sjevera jače naoblačenje uz sve veću vjerojatnost za prolazne pljuskove, nerijetko uz grmljavinu, a usto će i naglo zapuhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Do večeri će se pod Velebitom podignuti i bura. Iako će temperatura već dosegnuti maksimume slične ovima prošlih dana, vjetar će ojačati i osjetit će se naglo zahladnjenje. Osobito tamo gdje još i pljusne! To zapravo znači da i za nedjelju možete planirati kraće šetnje, nasamo ili s užom obitelji jasno, radove u vrtu, roštilj i slično, a vjetar i eventualnu kišu izbjeći ćete ako to obavite prema sljedećem rasporedu: Međimurje do 13 sati, područje između Drave i Save do 14 sati, karlovačko i ogulinsko područje do 17 sati, Gorski kotar, Lika i riječko primorje do 19 sati, prognozirala je Dunja Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo