'IŠČEKUJEM RAZVOJ SITUACIJE' / Primorac poručio da dužnosnici imaju nisku plaću: Zanima me tko će nakon mene biti ministar

Ministar financija Marko Primorac danas je na radnom ručku u Hrvatskoj udruzi poslodavaca govorio o ministarskim primanjima

22.11.2022.
15:11
VOYO logo

Danas je održan radni ručak s ministrom financija Markom Primorcem u organizaciji HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Primorac je na ručku rekao da zbog malih primanja kvalitetan kadar neće raditi u državnoj službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plaće državnih dužnosnika nisu nešto što je na nekakvim razinama koje bi kvalitetne ljude uopće privlačile da se bave ovim poslom. S nestrpljenjem iščekujem daljnji razvoj situacije. Volio bih vidjeti tko će se u budućnosti baviti ovim poslom, tko će nakon mene biti ministar financija. Mene to veseli, ta spoznaja. Volio bih vidjeti", rekao je ministar Primorac.

Ministar je upitan je li očekivao da će poduzetnici biti oštriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ništa posebno očekivao, smatram da je bilo kakve zahvate u domeni poreznog sustava bitno voditi u konstruktivnom dijalogu s poduzetnicima i poreznim obveznicima. Oni su u nekoliko navrata naglasili da imaju određene sugestije. Ja sam zamolio da sve ono što misle da bi bilo bitno da se uvaži i za što imaju određene argumente i upute kroz proceduru javnoga savjetovanja i mi ćemo sve takve prijedloge razmotriti", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo