Primorac nije znao da je namještaj platio 2 mil. kuna

15.12.2009.
15:21
VOYO logo

Pod istragom su tajnik za financije Stipe Mamić i još troje nižerangiranih djelatnika, koji su bez ugovora i bez znanja tadašnjeg ministra Dragana Primorca tvrtki Zagreboprema spomenuti iznos isplatili putem tvrtke Mepling inženjering iz Splita, piše Večernji list. Mepling inženjering je kćer tvrtke Svetice Centar d.o.o., u čijem je vlasništvu i zgrada na Sveticama u koju se MZOŠ preselio lani u lipnju.

Kuloarske priče govore kako su tajnik Stipe Mamić i Jerko Bošnjak iz Posušja, vlasnik tvrtke Svetice Centar, rođaci. To u Ministarstvu poriču, te dodaju kako u 2008. uopće nije naručen ni plaćen nijedan komad namještaja. "Na račun tvrtke Zagreboprema u 2008. isplaćeno je 84.302 kuna za usluge demontaže, prijevoza i montaže namještaja za preseljenja Ministarstva na novu lokaciju", odgovaraju u MZOŠ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim sporne nabavke namještaja, nova zgrada Ministarstva bila je predmet rasprave zbog rekordne cijene najma, čak 11 milijuna kuna godišnje. Preseljenje su u Ministarstvu opravdali potrebom da na jednom mjestu okupe dvije agencije za osiguranje i Ministarstvo, pravdajući i da su preseljenjem zapravo uštedjeli novac predviđen za najam.

Prethodni članak:

arti-200912070069006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo