ZAHVALA NA INSPIRACIJI / Primal Scream obradio Suicide

Image

Povodom 70. rođendana Alana Vege, frontmena njujorških art terorista, njihove pjesme obradit će krema današnje rock scene.

20.2.2009.
17:10
VOYO logo

Slavni škotski eklektici Primal Scream obradili su pjesmu "Diamonds, Fur Coat, Champagne" kultnog njujorškog electro punk sastava Suicide te će je krajem ožujka u limitiranom tiražu objaviti i kao singl.

Povod cijele ove akcije je 70. rođendan frontmena Suicidea Alana Vege, a ideja snimiti najpoznatije stvari eksperimentalnog dua u verzijama njihovih velikih obožavatelja. Sljedeći poslije Primal Screama je Alanov blizak prijatelj još od dana njujroških punk ratova Bruce Springsteen te mlada skupina The Horrors. The Boss će "pročitati" "Dream Baby Dream", jednu od komercijalnijih stvari kultnih art terorista, koja će vjerojatno sljedeći stići na tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji ne znaju, Suicide su jedan od najutjecajnijih i najeksretmnijih sastava u povijesti glazbe. Svojim minimalističkim zvukom, sastavljenim isključivo od sintesajzera i primitivnih ritam-mašina, inspirirali su skoro sve synth-pop sastave osamdesetih, kao i čitavu alternativnu scenu svog rodnog New Yorka od Sonic Youtha do današnjih LCD Soundsystem.

U svoje vrijeme, međutim, bili su iznimno omraženi kod publike i njihovi su koncerti nerijetko završavali fizičkim obračunima i neredima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo