Prikuplja se milijun potpisa za REKOM

U utorak u 11.

26.4.2011.
17:17
VOYO logo

Naime, deset godina od kraja oružanih sukoba na tlu nekadašnje Jugoslavije, ni u jednoj od država nije dovršen popis ubijenih u ratu, a više od 15.000 osoba i dalje se vode kao nestale. Zbog ovih i mnogih drugih razloga, više od 1.500 organizacija i pojedinaca svih nacija i vjera sa prostora bivše Jugoslavije okupilo se u Koaliciji za REKOM, kako bi inicirale osnivanje neovisne međudržavne komisije koja bi trebala utvrditi i javno iznijeti činjenice o proteklim ratnim zbivanjima. Među organizacijama iz Hrvatske u Koaliciji za REKOM su Documenta, Centar za mirovne studije, udruga B.a.b.e. i drugi.

Inače, Komisiju bi činilo 20 članova, koje bi iz svojih redova izabrala svaka od država iz regije. Komisija bi pak funkcionirala na principu međunarodnog tijela koje ima pravni subjektivitet, a financirale bi ju države i domaći i strani donatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcije prikupljanja potpisa su u utorak istodobno počele i u Sarajevu, Ljubljani, Banja Luci, Prištini, Skoplju, Beogradu i Podgorici, a u njima sudjeluje više od 500 volontera i volonterki.

Potpisi će se prikupljati do 6. lipnja, a u Hrvatskoj se oni skupljati na štandovima u 30-tak gradova diljem zemlje. Ukoliko netko nije u mogućnosti otići na štand i dati potpis, isto može obaviti putem interneta na ovom linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo