'Budi mi prijatelj' / Priključite se godišnjoj kampanji udruge „RTL pomaže djeci“, zajedno možemo pomoći onima kojima je najpotrebnije

Image
Foto: RTL

Tradicionalna humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ u sklopu koje udruga „RTL pomaže djeci“ svake godine prikuplja sredstva za financiranje novih projekata koji su na njen natječaj prijavile neprofitne organizacije koje se bave djecom još traje – i vi se možete priključiti i pomoći mališanima iz svih krajeva Hrvatske!

12.12.2023.
11:36
RTL
VOYO logo

Neki od projekata za koje se prikupljaju sredstva u ovogodišnjoj kampanji su opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima Dnevne bolnice i „Odjela majka – dijete“ u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama „Goljak“, nabava visoko sofisticiranog uređaja za respiraciju i ventilaciju pacijenata na jedinici intenzivnog liječenja u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, financiranje monitora za transkutano mjerenje plinova u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, te obnova i opremanje prostora za terapiju djece s teškoćama u razvoju udruge KAS Sisak.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

U specijalnoj bolnici „Goljak“ provodi se dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama iz cijele Hrvatske, a prostorija namijenjena terapiji neadekvatno je opremljena, prokišnjava i nema primjerenu izolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jedinici intenzivnog liječenja u Klaićevoj godišnje se liječi oko 500 djece, među kojima i prerano rođene bebe. Maleni pacijenti često ne mogu sami disati, a pritom im pomaže respirator. Njegovom nabavo olakšalo bi se liječenje, smanjila smrtnost i u konačnici poboljšao sam ishod liječenja malenih pacijenata iz cijele Hrvatske.

Image
Foto: RTL

Monitor za mjerenje količine ugljičnog dioksida u krvi, potreban Jedinici intenzivnog liječenja djece Klinike „Fran Mihaljević“, smanjit će količinu bolnih i agresivnih pretraga kod najmlađih pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poplavi koja je pogodila Sisak u svibnju ove godine u svega pola sata uništen je prostor udruge KAS Sisak, između ostalog i prostorija koja je služila za terapiju i rehabilitaciju šezdesetero korisnika udruge, djece s teškoćama u razvoju.  

Image
Foto: RTL

Priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama putem stranice udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo