OŠTRA REAKCIJA /

Prijetio smrću policajcima. Sindikat: 'Svjesno ignorirate. Ako treba, ide prosvjed'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Podsjetili su na slučajeve paleži automobila pravosudnih policajaca

13.9.2024.
15:05
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon vijesti da je u Remetinec stigao mail s prijetnjom smrću pravosudnim policajcima, reagirali su iz Sindikata pravosudnih policajca Hrvatske koji su zatražili sastanak s resornim ministarstvom.

"Potaknuti novom prijetnjom smrti pravosudnoj policiji, Sindikat pravosudnih policajaca Hrvatske se obraća javnosti, kao i odgovornima u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje koje postavljamo jest: što ako se prijetnje ostvare? Tko će preuzeti odgovornost? Upućujemo poziv Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije na odgovornost - profesionalnu, osobnu, građansku, ali i političku. To znači da odgovornost moraju preuzeti oni koji donose odluke vezane za službenike pravosudne policije. Svjesno ignoriranje trenutačne situacije u zatvorskom sustavu, pogotovo nakon prijetnji i paljenja osobnih automobila pravosudnih policajaca, stvara duboku zabrinutost za sigurnost pravosudnih policajaca.

Image
TKO JE META? /

Otvorena prijetnja smrću: 'U Remetinec je stigao zlokobni mail: 'Sve ću vas pobiti''

Image
TKO JE META? /

Otvorena prijetnja smrću: 'U Remetinec je stigao zlokobni mail: 'Sve ću vas pobiti''

Nećemo dozvoliti da se profesija pravosudnog policajca na ovaj način blati i degradira u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražili smo prije mjesec dana prvi sastanak s ministrom kako bismo se, kao socijalni partneri, upoznali i dogovorili daljnji modus operandi zajedničkog rada i komuniciranja. Nismo dobili nikakav odgovor jer, očito, u Ministarstvu imaju fobiju da u svemu vide neku zavjeru. Do sada smo sastanke s ministrima morali tražiti našim dolaskom pred Ministarstvo – prvo prosvjed, pa tek onda socijalni dijalog.

SPPH će, ako je potrebno, pokrenuti i industrijske akcije kao upozorenje na stvarno stanje u zatvorskom sustavu."

Podsjetimo, jutros je za net.hr potvrđeno da je u Remetinec stigao mail s prijenjom smrću čovjeka, koji je više puta bio u pritvoru, da će ubiti pravosudne policajce dok ga budu odvozili na Županijski sud u Zagrebu. To nam je potvrdio i glasnogovornik suda Krešimir Devčić, kao i Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO Muškarac prijetio pištoljem: 'Sigurnosti u bolnicama nema, svakodnevno dolazi do sukoba i verbalni okršaj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo