novi nastavak skandala / Prijetio i vrijeđao: Policija i DORH provode izvide zbog Ponoševe audiosnimke

Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede poput rečenice 'Odšarafit ću ti glavu'

26.9.2019.
22:54
VOYO logo

Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audiosnimkom koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš, a koja sadrži  prijetnje bivšemu zaposleniku Fonda Mislavu Kotarcu.  

"Vezano za Vaš upit možemo potvrditi da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide", stoji u odgovoru PUZ-a na novinarski upit Hine o tome je li policija zaprimila prijavu ili postupa u vezi s audiosnimkom razgovora između Ponoša i Kotarca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponoš je u utorak objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšemu predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim "tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje".

Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede poput rečenice; "Odšarafit ću ti glavu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana nakon objave Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša. Tom je prigodom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije.

Ponoševu ostavku zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo