'Prijavit ću Hrvatsku zbog hapšenja Boljkovca'

3.11.2011.
14:46
VOYO logo

Riječ je, objasnio je Pupovac, o rezolucijama kojima Vijeće Europe i Europski parlament osuđuju komunističke režime i zločine koje su počinili.

"Čovjeka koji je i sam sedamdesetih bio žrtva progona zbog hrvatskoga nacionalizma, sada se želi osuditi kao komunističkog egzekutora", kazao je za Novi list Pupovac, koji hapšenje Boljkovca smatra "vrlo ozbiljnim problemom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rušenje spomenika

Pupovac kaže da se njegova stranka protivi hapšenju Boljkovca te da se nadaju da će pravosuđe i politika pronaći adekvatan odgovor na taj revizionistički zahvat.

"U zemlji u kojoj je porušeno tri tisuće partizanskih spomenika, i u kojoj su zločini počinjeni u ime desnih ideologija mnogo veći problem u posljednjih dvadeset godina, sada se kao problem predstavlja jedan od utemeljitelja ove države, antifašist i zagovornik suživota Hrvata i Srba, kao i mirnoga rješenja jugoslavenske krize", kaže Pupovac, koji je s Boljkovcem surađivao početkom devedesetih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Josip Boljkovac uhapšen je u srijedu ujutro, pod sumnjom da je po zapovjednoj odgovornosti počinio ratne zločine u svibnju 1945. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo