Mora se djelovati odmah / Prijatelji životinja imaju rješenje za opstanak planeta i svih vrsta - veganska prehrana!

Image
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Zbog požara u Australiji je dosad više od milijardu životinja izgubilo život

13.1.2020.
13:08
Zoe Sarlija/PIXSELL
VOYO logo

Udruga Prijatelji životinja priopćila je u ponedjeljak da je duboko uznemirena zbog razornih požara u Australiji koji su dosad ubili više od milijardu životinja. poručivši kako je najlakši način borbe protiv nezaustavljivih klimatskih promjena prestanak jedenja mesa.

Napominju kako su razorni požari u Australiji dosad progutali i više od 10,3 milijuna hektara zemlje, a znanstvenici navode kako bi se broj ubijenih životinja mogao brojiti u bilijunima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suosjećamo sa žrtvama i istodobno smo zabrinuti zbog najave stručnjaka da će neke vrste potpuno izumrijeti. Pred našim očima doslovno nestaje cijeli jedan dosad poznati svijet, a ljudska vrsta odbija prihvatiti da je uzrok tome velika konzumacija mesa koja troši goleme resurse i da je ključ opstanka planeta i svih vrsta, uključujući ljudsku, prelazak na vegansku prehranu", poručuju Prijatelji životinja. 

"Svi mi koji tugujemo zbog patnje i smrti životinja u požarima u Australiji i Amazoniji, porasta razine mora, poplava i masovnog izumiranja vrsta trebamo znati da nismo bespomoćni. Želimo li spasiti koale i klokane, prestanimo jesti krave, svinje, kokoši i druge životinje. I koala koja očajnički pokušava izbjeći vatru i prestravljeno janje koje čeka da mu prerežu vrat jednako osjećaju strah i žele živjeti. Veganstvo je revolucionarna prehrana jer doslovno može spasiti planet", tvrde u toj udruzi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da brojni građani Australije koji su prosvjedovali protiv vladine neaktivnosti vezano za klimatske promjene smatraju da Australija mora poduzeti jače mjere u ograničavanju globalnog zagrijavanja, a stručnjaci smatraju da se mora djelovati odmah.

"Istraživanje Sveučilišta u Oxfordu slaže se da je smanjenje životinjskih proizvoda u prehrani 'najveći pojedinačni način' za smanjenje emisija stakleničkih plinova", ističu Prijatelji životinja te tvrde da "ono što jedemo ima golemu i presudnu ulogu u klimatskim promjenama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S porastom broja ljudi na Zemlji i daljnjom potražnjom za mesom poplave i požari postat će sve učestaliji. Najlakši način borbe protiv nezaustavljivih klimatskih promjena je prestanak jedenja mesa i prelazak na vegansku prehranu", ističu Prijatelji životinja.

Poručuju da svatko od nas drži u svojim rukama oružje masovnog uništenja ili oruđe za spas planeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo