PRIČE O UHIĆENJU SVE SU GLASNIJE: / 'Malo je država na svijetu koje ne bi izručile Ivicu Todorića'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
15.10.2017.
12:22
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Gdje je Ivica Todorić i hoće li dolaskom na saslušanje u studenom riskirati uhićenje?

Predsjednik saborskog povjerenstva za Agrokor, Orsat Miljenić, odgovorio je na prozivke iz određenih parlemntarnih stranaka da je, s obzirom da je ranije bio ministar, u slučaju Agrokora bio u sukobu interesa, a kaže i kako nikada nije upoznao Ivicu Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koliko se sjećam, na sjednicama Vlade Zorana Milanovića nikad nismo imali neku odluku koja bi se odnosila na Agrokor. U razgovorima izvan Vlade o tome sigurno nikad nisam sudjelovao. Te ljude ja u životu nisam sreo', rekao je Miljenić u intervjuu za Novi list.

Upitan je bio i je li ikad osjetio da su Todorić i Agrokor jači od hrvatske države. 'Neposredno ne, ali posredno da. Ako su radnici Agrokora dobivali bonove kao neku vrstu plaće i ako se utvrdilo da je to nezakonito, a nadležan regulator nije ništa poduzeo, onda vam se nameće zaključak da je Agrokor jači od države. Želim čuti zašto regulator nije ništa poduzeo u tom i u drugim slučajevima', dodaje Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sad se spominjao datum 3. studenog kada bi, Ivica Todorić trebao biti saslušan pred povjerenstvom. Isto tako, postoje insinuacije da on trenutno nije u Hrvatskoj pa se, logično, postavlja pitanje, ne bi li njegov dolazak na saslušanje bio preriskantan, odnosno, čeka li ga uhićenje.

'Ako protiv hrvatskog državljanina krene kazneni postupak za ozbiljno kazneno djelo, u vrlo malo država na svijetu on će moći izbjeći izručenje', rekao je Miljenić, inače bivši ministar pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo