'SRČEKO VIŠE NE KUCA' / Priča kao 'vjetar u leđa'. Dizajnerica se borila s neplodnošću, izgubila bebu, a sada u rukama drži svoju curicu

Image
Foto: Styleanddesign instagram

'U početku je sve bilo u najboljem redu, ali na jednoj sasvim običnoj kontroli u 10. tjednu ginekolog je rekao rečenicu koja mi se zauvijek urezala u pamćenje: 'Srčeko više ne kuca'. Moj svijet je stao...'

19.12.2023.
11:48
Styleanddesign instagram
VOYO logo

Modna dizajnerica Zorica Budišćak podijelila je svoju priču o sekundarnoj neplodnosti i borbi s kojom se nose trudnice.

Iako je Zorici prva trudnoća prošla bez komplikacija, kada je drugi put zatrudnjela uslijedila je tragedija, piše Žena.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznala sam da sam trudna točno na Valentinovo i poklonila mužu test za trudnoću na poklon. Nije mogao vjerovati i plakali smo od sreće. Sreća, nažalost, nije dugo potrajala. U početku je sve bilo u najboljem redu, ali na jednoj sasvim običnoj kontroli u 10. tjednu ginekolog je rekao rečenicu koja mi se zauvijek urezala u pamćenje: 'Srčeko više ne kuca'. Moj svijet je stao… Bez obzira na to koliko je kratko ta beba bila dio našeg života, gubitak je težak. Trebalo mi je dosta dugo da se ohrabrim i krenem dalje. Odradila sam još dosta kontrola i istraživala zašto je do toga došlo. Tek tada sam saznala za trombofiliju. Puno žena tijekom cijele trudnoće uzima lijek heparin upravo kako bi trudnoća prošla uredno. Znala sam da ću, ako ikad ostanem opet trudna, morati primati taj lijek", rekla je Zorica.

Image
RIJEDAK GENETSKI POREMEĆAJ /

Kate trudnoća ugrožava život, ali zabranjeno joj je napraviti pobačaj. Prisiljena je napustiti državu...

Image
RIJEDAK GENETSKI POREMEĆAJ /

Kate trudnoća ugrožava život, ali zabranjeno joj je napraviti pobačaj. Prisiljena je napustiti državu...

Nakon ovog gubitka i mnogih pokušaja za drugom trudnoćom, dogodilo se čudo i Zorica je uspjela zatrudnjeti, a trudnoća je tekla u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tome je pomogao i lijek koji sam primala tijekom cijele trudnoće svaki dan putem injekcija. Stalno je bio prisutan strah zbog prijašnjeg iskustva, srećom moja ginekologica otklanjala je sve moje sumnje i umirivala je sve moje strahove, a kako se trudnoća privodila kraju, tako je i strah potpuno bio nestao. Porod je srećom prošao brzinski i došla nam je naša dugo iščekivana beba“, pripovijeda Zorica koja je nedavno ponovno postala majka", ispričala je Zorica.

Na svom Instagram profilu Zorica je dobivala punu podršku svojih pratiteljica koje su proživljavale istu situaciju te da im njezina priča služi kao vjetar u leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorica je inače vlasnica modnog brenda Zoka design koji posluje već deset godina. Dizajnira haljine za sve prigode koje su namijenjene ženama, ali i djevojčicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Rak dojke najčešći je oblik zloćudne bolesti kod žena u RH. Simoni je dijagnosticiran u trudnoći: 'Bilo je šokantno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo