Čupić i Štrlek / 'Previše smo pogađali njihovog vratara, srećom da je obrana stisnula u drugom dijelu'

"Da, svi znamo kakav je skandinavski rukomet. Imaju dobre šutere, dobra tehnika, brzina, tempo, sjajni golmani. Bit će potrebno još više koncentracije, pokretljivosti, posebice u obrani i tranziciji", rekao je Ivan Čupić

15.1.2016.
19:45
VOYO logo

Krila hrvatske rukometne reprezentacije Ivan Čupić i Manuel Štrlek bili su najubojitiji dio 'kauboja' što se ofenzivnog dijela igre tiče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivane, čestitke na pobjedi. Dosta smo teško izborili pobjedu, nervozno smo otvorili drugo poluvrijeme?

"Pa stalno pričamo kako je otvaranje prvenstva najteže i to se i danas pokazalo točnim. Nervozni smo bili u prvom poluvremenu, razbranili smo njihovog golmana koji ih je prvih 30 minuta doslovno držao u utakmici. U drugom poluvremenu smo na trenutke igrali fenomenalnu obranu, Stevanović je kupio sve što je trebao i na kraju smo mogli mirno privesti utakmicu kraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krila su odigrala sjajno?

"Pa dobro, malo smo i mi toga promašili, posebno u prvom poluvremenu, i otvorenih šuteva i sedmeraca. No u drugom poluvremenu smo se razigrali, Štrlek je sve pogodio, bilo je par laganih golova. Naravno, čim se tako otvori, odmah je lakše igrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesantna je odluka izbornika da Karačić više igra u napadu, a Duvnjak u obrani, što se pokazalo dosta korisnim? 

"Istina, ne znam koji je razlog, ali je izbornik u svakom slučaju pogodio. Gojun i Dule su u drugom poluvremenu odigrali fenomenalno, vjerojatno Duvnjaka nije htio umarati u oba pravca. Na kraju krajeva nije ni bitno, Karačić je sjajno odigrao u napadu, Duvnjak u obrani, Jakov je bio sjajan sa pokretljivošću i agresivnošću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je dosta jači protivnik, što očekujete? 

"Da, svi znamo kakav je skandinavski rukomet. Imaju dobre šutere, dobra tehnika, brzina, tempo, sjajni golmani. Bit će potrebno još više koncentracije, pokretljivosti, posebice u obrani i tranziciji. Morat ćemo pazit na tehničke pogreške, a sve zicere zabijati. Analizirali smo ih, kvaliteta je na našoj strani, uz malo veći angažman, vjerujem da nam dva boda neće izmaknuti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan je bio i njegov suigrač Manuel Štrlek, koji je susret završio postignuvši ogromnih devet pogodaka. 

Manuele, u prvo ste poluvrijeme ušli dosta nervozno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, jednostavno smo se nagađali njihovog golmana, ne znam koliko je imao obrana na kraju. Srećom, u drugom smo poluvremenu stisli u obrani, zabili nekoliko lakih golova i odmah se vidjela razlika."

Krila su standardno sjajna? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, mislim da smo i mi radili dosta grešaka, mislim da to mora bolje izgledati. Nije važno koliko smo zabili, nego općenito igra cijele ekipe, i nadam se da će u nastavku prvenstva ona biti još bolja."

Jakov Gojun i Duvnjak su nas spasili, odigrali su odličnu obranu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, ali ne bih izdvajao pojedince, cijela ekipa je zaslužna. Svi stojimo jedan uz drugoga, važno je da smo dobili ovu prvu utakmicu, sutra se idemo odmoriti, pripremiti i prenijeti što više bodova u drugi krug."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo