lažni broker / Prevaranti dvojici Slavonca ukrali pola milijuna kuna. Sve je krenulo preko WhatsAppa...

Image
Foto: Shutterstock

Shvatili su da su prevareni tek kada nisu mogli podići svoj ulog

6.9.2022.
14:43
Shutterstock
VOYO logo

Od početka travnja do rujna ove godine, nepoznati je počinitelj putem WhatsApp-a stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama.

U daljnjoj komunikaciji lažni je broker 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze, što je on i učinio. Zatim je na račun lažne tvrtke u nekoliko navrata uplatio više od 200.000,00 kuna, a kada nije mogao podići ulog, shvatio je da je prevaren, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevaren je i 51-godišnjak s istog područja, kojeg je također kontaktirao prevarant i lažno se predstavio kao financijski savjetnik. I njega je savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem Internet bankarstava uplati novac na adresu digitalnog novčanika. Nakon dobivenih uputa 51-godišnjak je u više navrata uplatio oko 300.000,00 kuna, a kada je htio podići svoj ulog prevarant mu se nije više javljao.

Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo