VELIKA ČISTKA / Presuđeno posljednjem Mostovcu: Kovačić smijenjen s dužnosti

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Plenković je na temelju članka 110. stavka 1. Ustava donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića

28.4.2017.
14:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je u petak Ivana Kovačića s dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, nakon što je Kovačić to od njega sam zatražio u telefonskom razgovoru, priopćila je Vlada.

U petak je održan telefonski razgovor predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića u kojem je Kovačić zatražio da ga se razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene  političke okolnosti, stoji u priopćenju Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da je premijer Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića koje stupa na snagu danom donošenja.

Osim Kovačića, kako se navodi u priopćenju Vlade, s dužnosti su razriješeni državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave. 

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova. Dario Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra. 

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Daria Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo